Rekordvækst i industrien

Træ-og papirindustrien har haft industriens største produktionsstigning, fordi der bl.a. er stigende efterspørgsel på kvalitetsgulve og designermøbler.

Industriproduktionen nærmer sig rekorden siden 2008, siger nye tal fra Danmarks Statistik. Virksomhederne producerer 2,8 procent mere i januar i år i forhold til sidste år og produktionen er steget i de fleste branchegrupper.

Størst er stigningen indenfor træ-og papirindustrien og trykkerierne, hvor de har produceret 22,5 procent mere i forhold til 2015. Og det nikker direktøren i P.A. Savværk i Faaborg genkendende til.

De danske møbler i den gode ende bliver solgt i større stil, end de gjorde førhen. Det giver os et boost, siger Kim Axelsen.

Hos PA Savværk producer de mellem 25 og 30 procent mere i forhold til sidste år.

Stigende efterspørgsel

I starten af marts har virksomheden har været nødt til at opkøbe Søfelde Savværk ved Ringe for at følge med efterspørgslen. Der er brug for mere plads til at opskære og tørre træet. Virksomheden har både stigende efterspørgsel på møbeltræ til danske designklassikere og trægulve.

Direktør Kim Axelsen forventer at ansætte 3-5 nye medarbejdere indenfor kort tid.
Direktør Kim Axelsen forventer at ansætte 3-5 nye medarbejdere indenfor kort tid.

Det betyder, at der skal ansættes medarbejdere løbende.

Indikator på vækst

Det er bare en af de mellem 45 og 50 virksomheder i branchen på Fyn, der oplever en stigning i produktionen. Ifølge lektor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på SDU, Morten Skak, er det et tegn på, at det går godt for den danske økonomi.

 

Det er nyt at de danske forbrugere begynder at bruge flere penge. Efterspørgslen på det indre danske marked stiger, fordi det private forbrug er i stigning

Der vil også være gode eksportudsigter for de danske virksomheder i træindustrien, fordi de nære markeder som Tyskland, England, Sverige og USA også langsomt begynder at få en stigning i efterspørgslen.

Stigningen vil fortsætte

Ifølge Morten Skak er det en stigning, der langsomt vil fortsætte, og det betyder flere arbejdspladser til Danmark. Hos P.A Savværk forventer de at ansætte mellem 3 og 5 fuldtisarbejdere indenfor kort tid. 

 

Det er bl.a. gulve i natureg, som kunderne efterspørger.
Det er bl.a. gulve i natureg, som kunderne efterspørger.

Se med fra live fra P.A. Savværk kl 14.10

Oversigt

    Oversigt