Rengøringsdamer i demo: Vi bliver behandlet respektløst

Med et 37 meter langt banner og siluetter af alle rengøringsassistenter, blev politikerne onsdag eftermiddag budt velkommen til byrådsmødet, hvor de vil beslutte at konkurrenceudsætte rengøringsopgaver på halvdelen af byens skoler.

- Vi føler, at vi er blevet behandlet respektløst. Der er mennesker bag, og det er det, vi vil vise i dag, og de kan ikke være det bekendt, siger Katarina Weber, fællestillidsrepræsentant for rengøringsassisenterne.

Omkring 75 rengøringsassistenter var mødt op på Flakhaven for at vise deres vrede over at de borgerlige partier sammen med De Radikale vil "konkurrenceudsætte" deres arbejdsopgaver. 

I følge flertallet og et oplæg fra By- og Kulturforvaltningen, kan Odense Kommune spare fire millioner kroner på at konkurrenceudsætte rengøringen. Men den beregning tror rengøringspersonalet ikke på. 

- Når det kommer på private hænder, er der et helt andet arbejdspres og det kan vi ikke holde til. Jeg tror heller ikke på, at det kan gøres med samme kvalitet, siger Katarina Weber. 

Oversigt

    Oversigt