I det fynske folks tjeneste

Resultat klar: Anker Boye fortsætter

Den røde blok får et flertal i Odense byråd på 15 mod 14 til de borgerlige partier. Venstre, DF og Enhedslisten går markant frem, mens K og SF taber stort.

Det har bølget frem og tilbage i Odense hele aftenen, men det endelige valgresultat ligger nu klar. Det viser at Socialdemokraterne mister et mandat, men Anker Boye får flertal sammen med SF, Enhedslisten og De Radikale.

De Radikale vinder et mandat og Enhedslisten går frem fra 1 til 3 pladser i byrådet. SF mister derimod fire pladser, og har nu to mandater. Tilsammen har de fire partier dog et flertal på 15 pladser.

- Jeg er glad for den tillid vælgerne har vist os, og jeg tror at det har været udslagsgivende, at vi har stået fast på vores aftaler over for investorer og vores samarbejdspartnere, siger Anker Boye.

Hos de borgerlige går Venstre frem fra tre til otte, mens Dansk Folkeparti går frem fra to til tre. Tilgengæld mister De Konservative fire mandater, og har nu tre pladser i byrådet.

- Jeg er glad og dybt taknemmelig. Venstre er blevet mere end fordoblet. Det er ikke til at forstå. Vi fik ikke borgmesterposten, men den borgerlig blok er styrket og nu kommer Anker til at sidde med en uprøvet radikal rådmand og en rådmand fra Enhedslisten. Han får brug for de borgerlige, siger Jane Jegind fra Venstre.

Socialdemokraterne har konstituteret sig med SF, Enhedslisten og De Radikale, og det betyder at Susanne Ursula Larsen(Rad.V) og Per Berga fra Enhedslisten bliver nye rådmand. Brian Dybro fra SF må derimod forlade sin post som børn- og ungerådmand.