I det fynske folks tjeneste

Retsforbundet: Opstillingsregler bør ændres

Sagen om den venstreorienterede webside Redox, der har fået aktindsigt i flere partiers stillerlister, får nu Retsforbundet til at foreslå, at reglerne på området ændres, så stillernes private oplysninger beskyttes bedre.

Morten Blaabjerg ønsker nye regler for opstilling af partier.

Redox har tidligere i en skriftlig kommentar til TV 2/FYN forklaret, at de har søgt aktindsigt i stillerlisterne for at kortlægge, hvor der er nazister involveret i kommunalvalget.

I Region Syddanmark søgte gruppen først om aktindsigt i alle partier, men moderede senere kravet til kun at omfatte ni lister, heriblandt var udover de højreorienterede lister blandt andre Social Balance og Retsforbundet.

Det er på den baggrund, at Retsforbundets spidskandidat i både Odense og Region Syddanmark Morten Blaabjerg nu foreslår reglerne ændret.

Partiet vil have oprettet en sikker offentlig web-platform, hvor stillerne kan tilkendegive deres støtte til at et parti stiller op, samtidig med at de selv bestemmer, hvilke oplysninger der er synlige for offentligheden.

- Det er tydeligt for enhver at stillernes oplysninger ikke er sikre, når regionen - helt lovligt - kan sende navne, adresser og fødselsdato rundt som pdf-filer til alle og enhver som spørger. Retsforbundet foreslår at loven moderniseres.....det vil styrke vores demokrati, skriver Morten Blaabjerg i en pressemeddelelse.