Ricardo i Hall of Fame: Hyldet af Schmeichel og Platini

To uger efter sin død blev EM-guldtræneren fra 1992 lørdag posthumt optaget i fodboldens Hall of Fame.

Richard Møller Nielsen er blevet posthumt optaget i fodboldens Hall of Fame.

Guldtræneren fra EM i 1992 blev lørdag formiddag indlemmet til i den eksklusive klub godt to uger efter sin død.

"Ricardo" blev introduceret til Hall of Fame af præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, samt den tidligere topmålmand Peter Schmeichel i forbindelse med Dansk Boldspil-Unions (DBU) årsmøde i Odense.

Tommy Møller Nielsen - søn af "Ricardo" - tog på vegne af sin far imod hæderen i form af en lille statuette.

Peter Schmeichel holdt en flot hyldesttale til "Ricardo", som han kaldte sin mentor, træner og ven.

Målmandslegenden fortalte mange små anekdoter - blandt andet at Richard Møller Nielsen arbejdede hårdt på at få en meget ung Peter Schmeichel med i Sepp Pionteks VM-trup i 1986.

- Richard ville, at jeg skulle med til VM i 86. Derfor kørte han fra Fyn til København tre gange om ugen for personligt at træne mig.

- Han kom hver gang præcis klokken 11 og var altid glad. Det skal lige siges, at det her var 12 år før åbningen af Storebæltsbroen, så han måtte sejle over til Sjælland hver gang.

- Han var nok mere skuffet end mig, da Sepp valgte ikke at udtage mig til VM. Han tog det som et personligt nederlag, men var med til at gøre mig endnu mere fokuseret, sagde Peter Schmeichel i sin tale.

Den tidligere topmålmand spillede i mange år i udlandet, men da han efter karrieren besluttede sig for at vende hjem til Danmark, så nævnte "Ricardo" at hans nabo i Kerteminde havde sit hus til salg, hvis Schmeichel var frisk på at flytte til Fyn.

Til sidst i sin tale konkluderede Schmeichel, at Richard Møller Nielsen er den mest succesfulde landstræner, Danmark har haft.

- Han er en af vores store helte og vil gå over i historien. Vores skolebørn vil lære om dengang han førte Danmark til guld ved EM, sagde Schmeichel.

Michel Platini blev efterfølgende kaldt op på scenen for at give Tommy Møller Nielsen en lille fodboldstatuette, et håndtryk og et par ord med på vejen.

Bagefter oplyste Uefa-præsidenten, hvad han havde sagt til Ricardos søn.

- Jeg sagde til Tommy, at Richard måske havde ændret mit liv. Jeg var træner for Frankrig ved EM i 1992, og havde vi ikke tabt til Danmark, så var jeg måske ikke endt som præsident i Uefa. Måske var jeg lige nu træner for Nancy eller et andet mindre hold i Frankrig, sagde Platini.

Richard Møller Nielsen var landstræner for Danmark fra 1990 og seks år frem. Ud over europamesterskabet vandt han to gange DM-guld med OB.

"Ricardo" døde den 13. februar af kræft i en alder af 76 år.

Oversigt

    Oversigt