Ringe Bio får 1 mio. fra AP Møller Fonden

Med 1 million kroner fra AP Møller Fonden kan den 99 årige Ringe Bio nu moderniseres.

Biografgæsterne i Ringe Bio kan i fremtiden sætte sig til rette i sædet i en moderniseret biograf.

Biografen har nemlig modtaget en donation på 1 million kroner fra AP Møller Fonden. Derfor er foreningen Ringe Bio nu i mål med de lidt over 5 millioner kroner, som den planlagte modernisering af biografen koster. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Biograf-foreningen kan sætte gang i byggeriet først i det nye år, hvor biografen fylder 100 år.

- Vi har arbejdet med projektet og på at skaffe finansiering i over to år, så det var en af de bedste julegaver vi kunne få, da AP Møller Fonden her i starten af december meddelte, at fonden ville støtte biografens modernisering med den million vi manglede, siger Henrik Busk, som er formand for biografforeningen.

Ifølge formanden vil biografens traditionelle atmosfære blive bevaret, men der vil blandt andet komme nye stole og mere plads mellem rækkerne. Desuden skal foyeren udvides med en café og facade får et løft ved at genetablere den gamle hovedindgang.

Biografforeningen planlægger første spadestik til april 2016 og er nødt til at lukke biografen, mens ombygningen står på. Første gang der vises film i den moderniserede biograf vil blive den 6. december 2016 – som samtidig er 100 års dagen for biografens åbning i 1916.

Oversigt

    Oversigt