Risikerer fire års fængsel: Kvindelig ansat anklaget for sex med asyldreng

En kvindelig medarbejder på det nu lukkede Børnecenter Tullebølle tiltales for flere gange at have sex med anbragt en dreng. Samtidig tiltales endnu en kvinde for seksuelle overgreb samme sted.

Fyns Politis Anklagemyndighed tiltaler en kvinde midt i 30'erne for gentagne gange at have haft samleje med en ung beboer fra Børnecenter Tullebølle.

Kvinden arbejdede på centret, og hun tiltales ifølge anklageskriftet for flere gange at have haft sex med en 16-17-årig dreng i sit hjem, i en bil og i et skovområde på Langeland. 

Anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at forholdet fandt sted i halvanden måned mellem maj og juli sidste år.

Anklager Peter Nygaard-Hansen ønsker ikke at udtale sig om anklageskriftet. 

Oral sex og fuldbyrdet samleje

I oktober 2016 meddelte Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), på et pressemøde, at kommunen havde politianmeldt to kvindelige medarbejdere for seksuelle krænkelser mod drengene på asylcentret.

Anklagemyndigheden har tiltalt begge kvinder for overgrebene. Det har på nuværende tidspunkt kun været muligt for TV 2/FYN at læse det ene anklageskrift.

Dengang mistænktes kvinderne for oralsex med flere af centrets drenge og fuldbyrdet samleje med én dreng. Af anmeldelsen af de kvindelige medarbejdere, som Radio24syv så, fremgik det, at de mistænktes for at have haft et seksuelt forhold til tre forskellige drenge. 

Langeland Kommune undlod at informere Udlændingestyrelsen om mindst ét af overgrebene. Blandt andet derfor blev Børnecenter Tullebølle lukket, og drengene flyttet.

Psykolog ved Red Barnet, Kuno Sørensen, så dengang med stor alvor på oplysningerne. 

- Hvis overgrebene har den karakter, så er der tale om en virkelig grov udnyttelse og et svigt af asylbørnene, sagde Kuno Sørensen til Radio24syv.

Fire år bag tremmer

Kvinden risikerer op til fire års fængsel.

Hun tiltales efter straffelovens paragraf 219, nr. 3. Her straffes den, der "ansat ved eller tilsynsførende med døgninstitution eller opholdssted for børn og unge, psykiatrisk afdeling, døgninstitution for personer med vidtgående psykiske handicap eller lignende institution, og som har samleje med nogen, der er optaget i institutionen."

Den tiltaltes forsvarer, Anne Mette Clausen Knutzen, ønsker ligesom Anklagemyndigheden ikke at udtale sig om sagen på nuværende tidspunkt. 

Thi kendes for ret

Sagen starter i Retten i Svendborg den 13. juni.

Findes kvinden skyldig, mister hun i øvrigt retten til at have kontakt til unge under 18 år både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Sagen om den anden tiltalte medarbejder fra Børnecenter Tullebølle er fastsat til den 19. juni. 

Oversigt

    Oversigt