Robotdirektør: En drøm at se det ske her i Odense

Universal Robots udvider med 750 kvadratmeter for at få plads til yderligere 70 medarbejdere.

For få år siden var en af Odenses største erhvervssucceser nogensinde blot en ide. Nu er det i høj grad en realitet for Universal Robots, der bygger til for at følge med efterspørgslen. Og intet tyder på, at væksten aftager foreløbigt.

- Det er vildt fedt at skabe noget. Det er det, der driver mig. Det er en drøm at se det ske, og så gøre det her i Odense, lyder det fra stifter og direktør af Universal Robots, Esben Østergaard.

Universal Robots har sat nye standarder på markedet. Deres robotarme arbejder nærmest som mennesker, og så er de nemme at programmere med en app. Det har gjort den fynske virksomhed verdensførende på både brugervenlighed og pris, og alt peger på, at eventyret vil fortsætte den fynske robotproducent. Markedet for de såkaldt collaborative robotter forventes at tidobles fra 619 millioner kroner nu til 6,53 milliarder kroner i 2020.

- Det har været en crazy rejse, ik? Fra vores lillebitte kontor, hvor vi startede og sad og programmerede med olie op til begge albuer, siger Esben Østergaard.

Fra det ”lillebitte” kontor gik turen ud til et 2000 kvadratmeter stort lejemål, inden turen gik til de nuværende på 12.000 kvadratmeter.

- Lige pludselig fik vi seks gange så meget plads, og så er det utroligt, at vi allerede nu er ved at have fyldt det ud og skal bygge til oppe på taget, fortæller Esben Østergaard.

Oppe på taget tilføjes 750 kvadratmeter, hvilket giver plads til yderligere 70 medarbejdere. Og det bliver ikke, hvem som helst der får lov til at kigge ind deroppe,

- Vi er meget ømfindtlige omkring vores patenter, og de ting vi udvikler. Det bliver det hemmeligste af det hemmeligste heroppe, siger Udviklingsdirektør Mogens Saigal.

Tilbygningen, der skal stå færdig 1. juli, kommer nemlig blandt andet til at rumme virksomhedens hjerte, en helt ny udviklingsafdeling.

Virksomheden mangler fortsat at rekruttere en del af de nye ansatte. Udviklingsdirektøren mangler især softwarefolk, men også elektronik- og mekanikfolk.

Oversigt

    Oversigt