Robotfest til Odense

Omkring 1000 robotentusiastser indtager til næste år Odense, når byen bliver vært for Robobusiness Europe.

Fra 2016 og tre år frem vil den fynske hovedstad blive vært for det stor robotstævne.

- Når Odense har sagt ja til at være vært for Robobusiness i tre år i træk, er det fordi en international konference i den kaliber er med til at manifestere Odenses position som robotby, siger borgmester Anker Boye(S).

Odense er med 60 robotvirksomheder, 1800 robotarbejdspladser og et robotinstitut på SDU blandt de førende byer inden for robotteknologi, og i forbindelse med Robobusiness Europa lancerer Odense et nyt initiativ under navnet Odense Robotics.

- Nu investerer vi i at få maksimal effekt ud af den styrkeposition. Både med konferencen og en fokuseret indsats i miljøet, forklarer Anker Boye.

Målet med Robotics er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft inden for robotteknologi.

- Som virksomhed er vi hele tiden afhængige af at have adgang til højt kvalificeret arbejdskraft. Det kan være en udfordring, men nu fokuserer robot- og automationsbranchen samarbejdet om vores fælles forretningsmæssige udfordringer. Det betyder, at vi kan synliggøre den tyngde, som Odense har på området, siger administrerende direktør i den højteknologiske virksomhed Gibotech, Henrik Anker.

Odense Kommune har indgået partnerskab med en af byens robotvirksomheder, Blue Ocean Robotics og har skrevet under på at være værtsby for konferencen de næste tre år. En af stifterne af Blue Ocean Robotics, Claus Risager, har været med i styregruppen bag Robobusiness i USA igennem flere år. Samtidig har han været del af Odenses robotmiljø siden starten på Lindø for snart 25 år siden.

- Så jeg er selvfølgelig ret begejstret for, at Odense nu kan byde Europas robotmiljø velkommen her til, siger Claus Risager.

Blue Ocean Robotics satser på 1000 deltagere i 2016. Omkring tre gange så mange som der normalt er til Robobusiness Europe.

Oversigt

    Oversigt