Rockstjerne alene til Danmark for første gang: - Et vaskeægte scoop

Eddie Vedder, der er kendt som frontmand i rockbandet Pearl Jam, vil for første gang optræde solo til sommerens Heartland Festival på Egeskov Slot.

Når koncertpælene er slået i jorden på Egeskov Slot til sommer, bliver det med en vaskeægte verdenskendt rockstjerne øverst på plakaten. 

quote Det bliver Eddie Vedders første danske solokoncert, og det bliver den eneste mulighed for at opleve ham i Skandinavien til sommer.

Ulrik Ørum-Petersen, direktør, Heartland Festival. 

Mandag offentligjorde holdet bag Heartland Festival dette års musikalske hovednavn -  den amerikanske musiker Eddie Vedder, der er kendt som forsanger i grungerock-bandet Pearl Jam, der har solgt millioner af albums på verdensplan. 

Et vaskeægte scoop for festivallen
Ifølge manden bag Heartland Festival, Ulrik Ørum-Petersen, er det en sensation, at den 52-årige rocklegende lægger vejen forbi Egeskov Slot til sommer. 

Når Eddie Vedder spiller på Heartland Festival til sommer, er det hans eneste koncert i Skandinavien.
Når Eddie Vedder spiller på Heartland Festival til sommer, er det hans eneste koncert i Skandinavien.
Foto: Pressefoto

-Vi har glædet os helt utroligt til at dele den her fantastiske nyhed, som jeg vil kalde et vaskeægte scoop. Det bliver Eddie Vedders første danske solokoncert, og det bliver den eneste mulighed for at opleve ham i Skandinavien til sommer, og det er vi meget stolte af at lægge festival til, siger Ulrik Ørum-Petersen, der er direktør for Heartland Festival. 

Selvom Eddie Vedder er bedst kendt for sin karakteristiske dybe, rå rockstemme fra Pearl Jam, så har han i løbet af sin 30-årige karriere også vist sig som en følsom sangskriver.

For ud over en gloværdig karriere som frontmand i Seattlebandet Pearl Jam, så har han blandt andet skrevet musikken til den oscarnominerede film Into The Wild. 

quote I Pearl Jam er han en vildmand, hvor han som soloartist er mere nærværende.

Ulrik Ørum-Petersen, direktør, Heartland Festival. 

Men der er en god chance for, at det bliver en blanding af hele sangerens bagkatalog, som man kan opleve, når Vedder indtager scenen på Egeskov Slot i starten af juni. De seneste år har hans liveoptrædener indeholdt både egne numre og Pearl Jam klassikere, samt covers af alt fra Neil Young, Bob Dylan og The Everly Brothers. 

- Eddie Vedder favner hele det menneskelige følelsesregister i sin musik. Med Pearl Jam er han en vildmand, hvor han som soloartist er mere nærværende. Han kommer forventeligt til at trække på Pearl Jam-kataloget, samt albummerne ’Into the Wild’ og ’Ukulele Songs’ og jeg kunne ikke forestille mig noget bedre sceneri end Egeskovs smukke slotspark til sådan en koncert, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Foruden Eddie Vedder vil også Bryan Ferry, Cat Power, London Grammar, Miguel, Gregory Porter, The Cinematic Orchestra, Diamanda Galás, Flying Lotus, Birdy, Francis And The Lights, The Minds of 99, Bisse og Alex Vargas være at opleve på festivalen den 2.-4. juni 2017. 

Oversigt

    Oversigt