Ryger før forbud: Jeg bliver hidsig

Gennem 28 år som kommunalt ansat har Kenneth Christoffersen kunne slappe af med en pibe tobak i mundvigen: Nu kan det snart være slut.

Kenneth Christoffersen er rendegraverfører ved Vej og Park i Nordfyns Kommune. Det har han været i 28 år, og gennem alle årene har tobakken været en fast følgesvend. Nu er han sur, for hvis det står til kommunens hovedudvalg, hvor både ledelse og medarbejdere er repræsenteret, er det nemlig snart slut med at ryge i arbejdstiden i Nordfyn.

- Jeg vil da blive stresset og mere hidsig. Det er dulmer og beroliger mig at ryge, og jeg har det godt med at ryge, siger han, og understreger, at han er i forvejen er lidt hidsigt anlagt.

Hvis politikerne nikker ja til forslaget, træder det totale rygeforbud i kraft den 1. januar 2017.

- Jeg går ikke ind for diktatur. Jeg går ind for frihed. Så længe du ikke generer nogen, kan jeg ikke se, at det har nogen indflydelse, siger han. Og der er han på linje med Liberal Alliance, der kalder forslaget for en krænkelse af den personlige frihed, hvis det gennemføres.

- På en skole har du børn at tage hensyn til. At vise dem, at vi som samfund helst ikke vil have flere, der starter på at ryge, lyder det fra Kenneth Christoffersen.

For Socialdemokraterne har det været udslagsgivende, at forslaget bakkes op af medarbejderrepræsentanterne i udvalget. Derfor støtter de også forslaget.

Kenneth Christoffersen har røget siden de tidlige teenageår, og han mener, at forbud kun gør rygning mere interessant for de unge.

- Jo mere kriminelt, de laver det, jo flere starter, sådan er det jo. Jeg måtte ikke for mine forældre, men jeg gjorde det sgu alligevel.

Oversigt

    Oversigt