S: Elever skal lære om homoseksualitet

Eleverne i de odenseanske folkeskoler skal som fast element lære om homoseksualitet. Det vil modvirke diskrimination og hjælpe eleverne, mener Tim Vermund fra Odense Byråd.

Alle elever i danske folkeskole skal i dag modtage seksualundervisning. Men hvordan og hvornår denne undervisning skal ske, er meget løst beskrevet. Det vil socialdemokraterne i Odense nu have ændret på.

- Vi skal have en samlet plan for seksualundervisningen for eleverne i Odense, og vi skal sikre, at alle lære om homoseksualitet, siger gruppeformand, Tim Vermund, der selv er skolelærer.

Socialdemokraten mener, at undervisningen om homoseksualitet skal ske i samarbejde med lokale organisationer.

- Vi skal have homoseksuelle ud på skolerne og undervisningen skal fast varetaget repræsentanter fra Lamba eller Landsforeningen for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner, siger Tim Vermund.

Baggrunden for forslaget er dels den aktuelle debat om diskrimination mod homoseksuelle i Rusland, og starten på Copenhagen Pride i København lørdag.

- Det der sker i Rusland viser, at diskriminationen kan komme snigende, og vores undervisning skal sikre oplysning og forhindre diskrimination, siger Vermund.

På næste Børn- og Ungeudvalg vil han derfor have endevendt skolernes seksualundervisning, og have homoseksualitet med som fast element i undervisningen.

Oversigt

    Oversigt