S vil jævne bygninger i Vollsmose med jorden

Socialdemokraterne vil bekæmpe kriminalitet i Vollsmose ved at rive bygninger ned. SF positive overfor idéen.

Indtil flere bygninger i Odensebydelen Vollsmose bør lade livet i forsøget på at bekæmpe kriminalitet.

Det mener Socialdemokraternes formand for Folketingets Integrationsudvalg, Trine Bramsen. Hun slår over for Politiken lørdag til lyd for, at 2-3 blokke i det belastede område Bøgeparken bliver revet ned.

- Problemer er meget tit centreret i få boligblokke. Derfor kan det være en udmærket løsning at jævne boligblokke med jorden for at få de her mennesker væk fra områderne, siger Trine Bramsen til Politiken.

- Vi skal selvfølgelig se på, hvilke konsekvenser det kan få. Men hvis det kan være en del af løsningen på det problem, at vi har hele familier, der er dybt kriminelle - og som er årsager til eksempelvis et indtog på en skadestue - ser jeg positivt på det.

- Vi synes, det er en god metode, siger Trine Bramsen til Politiken med henvisning til omkring 70 unges angreb på Odense Universitetshospital tidligere på ugen.

Og det forslag bakkes op af socialordfører for SF, Anne Baastrup.

- Der er en meget høj beboelsesprocent i Vollsmose, og hvis det vil forbedre omgivelserne at fjerne nogle huse - og kommunen foreslår, at det er en god idé - så er det den vej, man skal gå, siger hun.

Hun understreger, at beslutningen ligger hos kommunen, men at de måske kan lade sig inspirere.

For eksempel har man i 2010 revet tre boligblokke ned i Gellerup.

Regeringen vil i løbet af efteråret præsentere en indsatsplan for de udsatte boligområder. Ifølge boligminister Carsten Hansen (S) er nedrivning af bygninger generelt et af de instrumenter, der vil blive tilskyndet.

- Det er et af de værktøjer, vi gerne vil bruge for at gøre de her boligområder mere attraktive. De er meget monokulturagtige; der kommer ikke trafik igennem, og de er lukkede. Det kan være i Vollsmose, og det kan være andre steder.

- Det er afgørende, at det sker med beboernes opbakning, siger Carsten Hansen til Politiken.

Reelt kan politikerne ikke direkte bestemme, hvordan konkrete nedrivningsprojekter - såkaldte helhedsplaner - skal se ud. Det er op til Landsbyggefonden at godkende de enkelte ansøgninger fra kommunerne om nedrivning.

Oversigt

    Oversigt