Så kan du blive begravet i skoven

For første gang i Danmark er det nu muligt at blive begravet i en skov. Landets første skovbegravelsesplads blev onsdag indviet i Kohaveskoven ved Odense.

Fra i dag kan alle få deres urne lagt ned i Kohaveskoven uden religiøst tilknytning og uden markering af gravstedet. Den nye begravelsesplads blev åbnet af By- og kulturrådmand Jane Jegind ved afsløring af et skilt, der markerer begravelsespladsen.

- I dag åbner vi mulighed for noget som man har gjort i årtusinder, nemlig at blive begravet i naturen. Her bliver det dog under lidt mere kontrollerede former og med nye metoder, siger Jane Jegind(V).

Der bliver ingen synlige spor af begravelserne på det hundrede gange hundrede meter store areal i Kohaveskoven. Gravstederne må ikke markeres og må ikke påvirke skovens biologi. Urnerne med asken skal være udført i biologisk nedbrydelig materiale.

Omkring 50 mennesker var mødt frem til indvielsen, og efter indvielsen blev der foretaget en såkaldt prøvenedsættelse af en urne for at demonstrere, hvordan en begravelse kommer til at foregå i Kohaveskoven.

- Det er vigtigt at vise, at vi gør det skånsomt som muligt, og tager vidtstrakte hensyn til naturen. Men alle nedsættelser skal alligevel markeres på et kort, og vi navigerer i forhold til de store træer, siger Casper Velt fra Kirkegårdskontoret i Odense.

Dagens indvielse blev blandt andet fulgt af flere erklærede ateister, som længe har ønsket et alternativt begravelsessted.

- Jeg synes, at det er fint, at man kan vælge at blive begravet i ikke-indviet jord, og at man kan blive fri for at de cermonier, der normalt er på en kirkegård, siger Jens Rex fra Odense.

Oversigt

    Oversigt