Sådan skal den fynske politiskole se ud

Dugfriske arkitekttegninger var med i kufferten, da fynske politikere var på afgørende besøg på Christiansborg. Mål: Politiskolen til Svendborg.

Begrebet "elevatortale" bruges om den afgørende situation, hvor man møder en indflydelsesrig person i elevatoren og skal bruge de sparsomme sekunder til at sælge sin ide.

Og da toppolitikere fra fire fynske kommuner i dag var på charmeoffensiv på Christiansborg, kunne det meget vel sammenlignes med en afgørende elevatortale. 

Det er besluttet, at der skal opføres en ny politiskole i det vestlige Danmark, men det er endnu uvist, hvor den kommer til at ligge. Svendborg har lagt billet ind på skolen og er i konkurrence med 15 kommuner i Jylland.

15 afgørende minutter var der sat af til den fynske delegation i Retsudvalget. Her skulle de vise planerne for, hvordan en politiskole vil se ud og fungere i Svendborg. Og at det vil være den bedste løsning.

Se her reaktionen fra Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, efter mødet.
Artiklen fortsætter under videoen.

 

 

 

Hele tre borgmestre var til stede. Nemlig Lars Erik Hornemann fra Svendborg, Kenneth Muhs fra Nyborg og Søren Steen Andersen fra Assens. Derudover var Odenses 1. viceborgmester, Brian Dybro, med, Bo Hansen, 2. viceborgmester i Svendborg og Erik Meldgård, kommunaldirektør i Svendborg.

Og delegationen vidste godt, at der ikke var tid til løs snak. De var rustet til tænderne med præcist formulerede powerpoints - se herunder.

For første gang kunne delegationen også vise arkitekttegninger af den mulige skole. AMU-bygningerne i det vestlige Svendborg er udpeget som potentiel skole. Tæt på motorvejen. Og det er ifølge arbejdsgruppen et vigtigt argument.

Køreafstanden til København er opgivet til 1 time og 45 minutter, og det matcher perfekt regeringens retningslinjer, der dikterer at betjentene på skolen skal kunne rykke til en krisesituation i hovedstaden på under to timer.
Denne tidsramme er sværere at opfylde for de jyske kommuner, der byder sig til for at huse politiskolen.

Otte fynske kommuner bakker Svendborg op i kampen for at få den kommende politiskole til Sydfyn. Kun Middelfart er udenfor, da de bakker op om en politiskole i trekantsområdet på den anden side af Lillebælt.

Herunder kan du se dokumenterne og arkitektegningerne fra præsentationen i Retsudvalget.

 

 

 

Her er Svendborg Kommunes forslag til placering af skolen:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

TV 2/FYN har tidligere været på besøg i bygningerne, der kan komme til at rumme Politiskolen. Se udsendelsen herunder.

 

Hvorfor er det en god ide' at lægge en ny afdeling af politiskolen i Svendborg?  Det er med det seneste politiforlig besluttet, at der skal etableres en politiskole i Vestdanmark, men det er endnu ikke besluttet, hvor den skal ligge.Fynske borgmestre er gået sammen om at anbefale at placere politiskolen i Svendborg.\n

 

 

 

Oversigt

    Oversigt