I det fynske folks tjeneste

Sådan håndteres verdens giftigste slange

To medarbejdere og lange metalkroge er obligatorisk, når Terrariet i Vissenbjerg skal håndtere deres nye beboer.

01:15

00:21

1 af 3

Terrariet i Vissenbjerg har fået en ny beboer. Det er en Inland Taipan, der har det kraftigste gift af alle slanger i hele verden.

- Vi håndterer dem så lidt som muligt. Buret er indrettet så vi kan skifte vand og rense udefra. Men når vi bliver nødt til at fange eller flytte den, så skal vi være to om det, og bruge lange metalkroge, så vi ikke kommer for tæt på, fortæller chefdyrepasser Jonas Caspersen fra Terrariet i Vissenbjerg.

Inland Taipan lever i det indre Australien, og dens gift fra ét bid er nok til at dræbe 100 mennesker. Dermed er den verdens giftigste slange, men ikke den farligste og den der dræber flest mennesker.

Slangen lever i områder, der er næsten ubeboede, hvorimod fx Sort Mamba lever, hvor der er flere mennesker. Giften fra en Sort Mamba er ikke nær så krafigt, men den virker hurtigere, og slår dermed langt flere mennesker ihjel end Inland Taipan gør.

Men netop i fangeskab er Inland Taipan farligere end i naturen.

- Giftslangerne bider kun, når de skal forsvare sig, og i fangenskab er en håndtering af dyret eller en åbning af buret det samme som der er mad, og det oftest i en fodringssituation, at slangen bruger sin gift, fortæller Jonas Caspersen.

Inland Taipan kan sammen med flere andre giftslanger ses på Terrariet i Vissenbjerg, der i vinterferien kører et såkaldt "giftlaboratorium".