Sag begynder: Mor lod mænd voldtage datteren

Retten i Hjørring tager torsdag hul på en opsigtsvækkende sag, hvor en kvinde er tiltalt for at have ladet flere mænd voldtage kvindens mindreårige datter blandt andet om bord på Ærøfærgen.

Voldtægterne er foregået om bord på Ærøfærgen og om bord på færgen mellem Nordjylland og henholdsvis Norge og Sverige.

Den 54-årige mor er tiltalt for medvirken til voldtægt, og en 51-årig mand er tiltalt for at have forgrebet sig på pigen to gange, mens de var om bord på en færge mellem Nordjylland og Norge og mellem Nordjylland og Sverige.
 
Det skal ifølge anklageskriftet være sket i perioden fra juni 2012 til oktober 2014, mens pigen var mellem syv og ni år gammel.
 
Overgrebene skal være sket på et toilet, mens moren ventede udenfor. Forinden havde moren ifølge anklagen forsynet den tiltalte mand med et håndklæde til brug under samlejerne.
 
Om overgrebene på Ærøfærgen hedder det i anklageskriftet, at flere ukendte mænd skal have haft samleje med pigen. De skal have fundet sted i perioden fra september 2011 til oktober 2014, da pigen var mellem seks og ni år gammel.
 Også her er moren tiltalt for medvirken til voldtægt ved at have opfordret mændene til at have samleje med datteren. Her fandt overgrebene ifølge anklageskriftet også sted på færgens toilet.
 Det er ikke første gang, at den 54-årige kvinde er anklaget for medvirken til seksuelle overgreb mod pigen. Moren og hendes daværende samlever blev sidste år idømt henholdsvis otte og syv års fængsel for flere grove seksuelle overgreb mod to af kvindens døtre.
 Pigen, som blev udsat for de seksuelle krænkelser, blev senere tvangsfjernet og anbragt i en plejefamilie.
 Ifølge specialanklager Karina Skou fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi er tiltalen i den aktuelle sag rejst på baggrund af efterforskning i den tidligere sag.
 
Den 51-årige mand og kvinden nægter sig ifølge anklageren skyldige.

 Der er afsat tre dage til sagen, og der ventes at falde dom på tirsdag

Oversigt

    Oversigt