SDU får bevilling til nyt udstyr til forskning

Der er penge til ny forskning på vej til Syddansk Universitet, der får del i en ny bevilling fra Uddannelses- og forskningsministeriet.

Uddannelses og forskningsministeren har fredag bevilget penge til to nye såkaldte forskningsinfrastrukturer, som skal give forskere bedre mulighed for at forske i blandt andet proteiner, antibiotikaresistens og i, hvad der skaber klimaforandringer.

Et af de universiteter, der får glæde af bevillingen, er Syddansk Universitet, der i samarbejde med andre universiteter modtager den ene bevilling på 41 millioner kroner.

- Dansk forskning skal skabe værdi for det danske samfund. Derfor er det uhyre vigtigt, at vores forskere har adgang til nye og moderne forskningsfaciliteter. De to nye forskningsinfrastrukturer vil give os ny viden, som kan gøre vores hverdag sundere og gøre os klogere på klimaforandringerne, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Bevillingen på de 41 millioner kroner er til en ny platform for forskning i antibiotikaresistens.

Den kan undersøge, hvordan proteiner fungerer i blandt andet fødevarer, biomedicin og planter og skal blandt andet bruges til forskning i mekanismerne bag antibiotikaresistens for landbrugsdyr og mennesker.

Det forventes, at den vil styrke grundlaget for teknologiudvikling inden for biotek-, lægemiddel og fødevaresektoren.

- Jeg er glad for, at vi på tværs af forskningsinstitutioner over hele landet kan samarbejde om at etablere moderne og avanceret forskningsudstyr. Det vil både være med til at fastholde vores position som førende forskningsnation, og på sigt bidrage til at skabe innovation og potentielt nye virksomheder og nye arbejdspladser, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Oversigt

    Oversigt