SDU vil luge ud blandt de studerende

Evighedsstudenter på Syddansk Universitet risikerer fremover at blive smidt ud fra deres studie, hvis de ikke længere er aktive i deres studier. Rektor på SDU bebuder opstramninger for at få has på såkaldte \"sumpere\" og \"spøgelser\" på SDU.

-

Evighedsstudenter på Syddansk Universitet risikerer fremover at blive smidt ud fra deres studium, hvis de ikke længere er aktive i deres studier. Rektor på SDU bebuder opstramninger for at få has på såkaldte \"sumpere\" og \"spøgelser\" på SDU.

Omkring 10 procent af de studerende på SDU er reelt ikke aktive på deres studium længere. Enten er de såkaldte \"spøgelser\", der blot er indskrevet, men ikke deltager i undervisningen, eller også er de såkaldte \"sumpere\", der er gået i stå under fx specialet.

Eksmatrikulering
Det store antal inaktive studerende koster SDU penge og giver misvisende statistikker. Derfor vil universitetets ledelse skærpe reglerne, så det bliver lettere at få de studerende eksmatrikuleret - der er et akademisk ord for udsmidning.

\"Det skal også have en motiverende effekt i forhold til de studerende, der måske ikke helt kan tage sig sammen. På lægevidenskab har vi kunnet se, at håndfaste regler har haft en gavnlig virkning\", siger rektor Jens Oddershede til Jyllands-Posten.

Ledelsen på SDU vil udarbejde klarere regler for hvad det kræver at være indskrevet på SDU og samtidig vil listerne over de studerende blive gennemgået. Rektor Jens Oddeshede ved dog ikke hvornår den nye politik træder i kraft.

Oversigt

    Oversigt