Se ruten: Følg verdens længste vinge fra Sydfyn til Esbjerg

Lørdag aften drager verdens længste vinge ud på en længere færd fra Kirkeby til Esbjerg.

SSP Technology har svejset færdigt på endnu en verdensrekord. Den fynske virksomhed har i godt halvandet år arbejdet på en enorm testvinge på 88,5 meter. 

Lørdag skal den fragtes fra Sydfyn til Esbjerg, og særtransporten står transportfirmaet DSV for.

På kortet nederst i artiklen kan du se ruteplanen for den særlige transport.

Den specielle opgave har DSV forberedt sig på i et år, og ruten fra Gemalvej i Kirkeby til kunden i Esbjerg er undersøgt til mindste detalje, forklarer Ketil Laursen, projektleder i DSV.

- Vejene er forberedt. Nogle steder pilles skilte og op sættes i eller autoværn fjernes, når vogntoget kører forbi. Man kommer sneglende ud på motorvejen og på tilkørslerne vil folk rundt om vingen sikre, at chaufføren ikke kører i grøften, siger Ketil Laursen.

Med sig på ruten har chaufføren fire følgebiler, og Ketil Laursen vil skyde på, at chaufføren kan holde en fart på omkring 50 til 60 kilometer i timen ud af Svendborgmotorvejen og E20.

- Man tager det ret forsigtigt, understreger projektlederen.

Går alt efter planen triller chaufføren af det 98 meter lange vogntog ud af hallen hos SSP Technology klokken 21 lørdag aften. 

- Vi vil rigtig gerne have vingen op på bilen og se, hvordan den bevæger sig. Vi justerer, kører en lille smuler og bremser for at se, hvordan den opfører sig under transporten. Det skal chaufføren gøre, og han skal være tilfreds, inden vingen kan kommer af sted, fortæller Ketil Laursen.

Efter de indledede test skal chaufføren have ni timers søvn inden den lange færd. Særtransportens tilladelse til at køre på vejene er gyldig ind til klokken 5.30, men forhåbentlig når chaufføren frem midt på natten lørdag.

SSP Technology sender i weekenden verdens længste vindmøllevinge afsted til Esbjerg.

Fra Sydfyn til Esbjerg

Ruten er inddelt i intervaller, og på kortet nedenfor kan du zoome ind på den fynske strækning og se, hvor du har størst chance for at få et glimt af den enorme vinge. 

Det er ikke muligt at angive præcise tidspunkter på ruten på den i alt godt 160 kilometer lange rute, men går alt efter planen begynder transporten klokken 21 i Kirkeby. Frem til klokken 23 kan kæmpe vingen opleves på Svendborgmotorvejen, og omkring klokken 23 triller vogntog og følgebiler ind på den fynske motorvej. 

Herfra går det mod Lillebæltsbroen og Esbjerg, hvor transporten forventes at være fremme mellem klokken 3 og 4.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt