- Selvfølgelig gør det indhug i politiets ressourcer

Politiets patruljeringer ved asylcentrene kan komme til at tage ressourcer fra almindelige politiopgaver. Ikke tilfredsstillende, mener borgmester.

Tidligere i dag kunne TV 2/FYN fortælle, at Fyns Politi patruljerer ved de 11 fynske asylcentre. Ikke fordi der er ballade på centrene, men rent forebyggende for at undgå hærværk og chikane, som man har set det i blandt andet Sverige og Tyskland.

Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) er dog bekymret for, om den ekstra opgave kommer til at fjerne mandskab fra de normale politiopgaver og kalder det 'ikke tilfredsstillende', hvis politiets patruljeringer ved asylcentrene sker på bekostning af de almindelige politiopgaver.

- Selvfølgelig gør det jo indhug i deres ressourcer, når der kommer de her asylcentre og de aktiviteter, som jo også gør, at politiet skal være mere tilstede i den sammenhæng. Men det er uheldigt, hvis det koster på en anden front og dermed går ud over de almindelige politiopgaver, som der skal løses. Så det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, siger borgmester Lars Erik Hornemann.

 

Fyns Politi fortæller, at de ekstra opgaver kommer til at kræve benhård prioritering og sager, der kommer til at vente længere tid end normalt, men understreger også, at der ikke vil blive pillet ved det akutte beredskab.

- Jeg kan ikke sige, hvad det er for en kategori af sager, der må vente. Vi kigger på den enkelte sag, og laver en intern prioritering. Er det spørgsmål om, at liv eller førlighed er i fare, så rykker vi ud lige så hastigt, som vi hidtil har gjort, siger Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi, og uddyber:

- Så kan der være andre sager, der ligger længere på vores hylder, end de ellers ville have gjort. Men i forhold til sikkerhed i samfundet er der ikke skåret på noget. 

Oversigt

    Oversigt