Seniorhjælp går konkurs: Kommune sikrer borgerne pleje

Odense Kommune har erfaret, at den private leverandør af hjemmepleje, Sejers Senior Hjælp, går konkurs fredag. Kommunen tager over allerede fredag morgen.

Odense Kommune har modtaget oplysninger om, at Sejers Senior Hjælp går konkurs, skriver Odense kommune i en pressemddelelse.

Virksomheden er privat leverandør af både personlig pleje og rengøring.
 
- Det er virkelig frustrerende, at vi igen står med en privat leverandør, der går konkurs. Men vi har jo prøvet det før. Nu tager vi os rigtig godt af de berørte borgere og sikrer, at de får den hjælp, de skal have, siger ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen (EL)
 
Sejers Senior Hjælp har varetaget pleje og praktisk bistand for i alt 47 borgere. Odense Kommune indsamler nu den nødvendige viden, der skal til, for at løfte plejeopgaven.

Det frie valg på ældreområdet betyder, at borgere kan vælge om det skal være kommunen eller en privat leverandør, der tager sig af pleje og praktisk bistand. De berørte borgere vil løbende blive kontaktet med henblik på valg af ny leverandør.
 

Nye, skærpede krav

27. april 2016 vedtog Odense Kommune nogle nye skærpede krav, som reaktion på tre tidligere konkurser. Sejers Senior Hjælp er blevet godkendt på de nye krav.
Derfor vil Brian Skov Nielsen vil have konkursen undersøgt:
 
- Vi har netop vedtaget nye skærpede krav til de private leverandører for at sikre, at det her ikke sker. Men nu skete det, og derfor har jeg bedt om at få undersøgt, hvordan det kan ske, og om det giver anledning til justeringer, siger han i pressemeddelelsen.

 

Oversigt

    Oversigt