Seriebrande: DHG har igen tag over hovedet

Knap et år efter at en påsat brand raserede Dalum-Hjallese Gymnastikforenings klubhus, har Odense Kommune nu genopbygget det.

Natten til søndag den 13. december 2015 blev Dalum-Hjallese Gymnastikforening's klubhus på Solbakken 23 i Dalum stukket i brand.

Den påsatte brand fik godt fat i klubhuset, og der var ikke meget tilbage, der kunne reddes.

- Min første tanke var: Sikke en idiot! Men det er jo en syg person, der gør sådan noget, siger Christel Christensen, der har været medlem af DHGs bestyrelse i 46 år.

 

Sådan så DHGs klubhus dagen efter branden
Sådan så DHGs klubhus dagen efter branden

Efter omkring et halvt års uvished besluttede Odense Kommune i sommeren 2016 at genopbygge huset, og det arbejde var færdigt i september.

-  Vi vidste ikke, om det ville blive revet ned eller bygget op igen. Heldigvis har kommunen fået det til at se ud som det gør. Det er vi rigtig taknemmelige for. Det er et dejligt hus, siger Christel Christensen.

Branden i DHGs klubhus er en af i alt 14 påsatte brande, som en 41-årig mand fra Odense er tiltalt for i sagen, der i disse dage kører ved Retten i Odense.

 

 

Blandt de 14 brandstiftelser er også branden i Odense Roklub og Restaurant Bondestuen på Søndre Boulevard. I alt har brandene ødelagt værdier for 23 millioner kroner.

Den 41-årige nægter sig skyldig, men i retten har anklageren  oplæst en forklaring, som manden afgav, da han blev anholdt i februar.

Her  erkendte han at have stukket ild til klubhuset i Dalum Idrætsforening i februar.

Den 41-årige er tiltalt efter den grove bestemmelse i straffeloven om brandstiftelse, der i princippet kan give fængsel på livstid.

Ud over brandstiftelse er den 41-årige også tiltalt for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Ifølge anklageskriftet indfandt den tiltalte sig på en terrasse om aftenen den 26. november i bydelen Dalum.

Her belurede han ifølge anklagen en kvinde og begyndte at onanere, da kvinden så ham.

Halvanden time senere stak han ifølge anklagen ild til en dyreklinik og en fodplejeklinik i samme bydel.

Anklagen bygger blandt andet på dna-spor, beviser fundet under ransagning af den 41-åriges bopæl og billeder fra videoovervågning.

Der ventes dom den 14. december. 

Oversigt

    Oversigt