Sildefusion giver smør på brødet i Nyborg

Trods en nedgang i indtjeningen på et par millioner kroner tjener landets største producent af forarbejdede sild godt efter fusionen med Lykkeberg.

 

Det koster altid at slå to virksomheder sammen - i hvert fald det første år.

Det er også læren hos Tenax Sild i Nyborg, der sidste år opkøbte Lykkeberg fra Hørve på Sjælland.

Dermed blev fusionsvirksomheden med hovedsæde i Nyborg landets største virksomhed, der producerer marinerede og stegte sild.

Tenax Sild sluttede 2015 med et overskud før skat på 9,2 millioner kroner - godt et par millioner under 2014-resultatet, der imidlertid var et rekordresultat.

Tenax Sild blev stiftet af Jørgen Petersen, der nu har sat sønnike i spidsen for virksomheden, men siden er Marianne Okkels Skov, økonomiansvarlig i Tenax Sild A/S, og Morten Rahbek, bestyrelsesformand i Tenax Sild A/S, indtrådt i ejerkredsen, hvor Michael Pedersen dog fortsat er hovedaktionær.

Efter fusionen har Tenax Sild en egenkapital på 70 millioner kroner.
 
Tenax Sild forventer en tilfredsstillende udvikling for regnskabsåret 2016.

Opkøbet af Lykkeberg forventes dog fortsat at medføre en række indkøringsomkostninger, og de forventede fordele ved fusionen forventes først at slå fuldt igennem i slutningen af 2016.

Stigende råvarepriser og skrappere konkurrence betyder, at forventningerne til 2016 forventes at være på niveau med 2015 eller lidt lavere.

Antallet af medarbejdere i Nyborg-virksomheden er steget fra 44 til 65 fuldtidsansatte i 2015.
 

Oversigt

    Oversigt