Sjælden OB-målscorer lettet efter sejr

OB slog søndag AGF 2-1 på udebane og sikrede sig et attraktivt udgangspunkt inden gruppespillet.

 AGF og OB tørnede søndag sammen i Alka Superligaen i en kamp, der skulle få de sidste brikker til at falde på plads i det store puslespil om gruppespillet om nedrykning.

OB sejrede 2-1 og sikrede sig et langt mere gunstigt udgangspunkt end AGF. Med resultatet havnede fynboerne i pulje 1 og har kun ét point op til Horsens på andenpladsen.

I løbet af kampen så det dog noget sortere ud for OB, før de selv afgjorde tingene og samtidig blev hjulpet af andre resultater i Alka Superligaen.

- På et tidspunkt i kampen så det ud til, at vi ville have syv point op til andenpladsen i vores pulje. Efter kampen, hvor det hele var afgjort, havde vi kun ét point op. Det er noget af et spring at tage, siger Frederik Tingager, der selv scorede et sjældent mål.

Med sejren havner OB altså i pulje 1 med Randers, Horsens og Esbjerg. Havde fynboerne ikke vundet, var de havnet i den anden pulje, hvor der er større spredning i pointene. En sejr var derfor utrolig vigtig, mener Frederik Tingager

- Det betyder utroligt meget, nu har vi kun ét point op til Horsens. Vi skal ikke koncentrere os om holdene, det er lige meget, hvem vi er i pulje med. Vi skal kun kigge på, hvor mange point vi har op, siger han.

OB har nu landskampspausen til at forberede sig, inden gruppespillets seks kampe bliver skudt i gang for første gang nogensinde i Alka Superligaen.

Her skal OB forsøge at ende blandt de to øverste hold i gruppen for først at sikre sig overlevelse og dernæst konkurrere om en mulig plads i Europa League.

Selvtilliden er tilbage 

Selvom det for tiden handler om overlevelse for de stribede, så er selvtilliden ved at vokse frem efter et hårdt nederlag. 

- Vi er kommet rigtig godt ud efter julepausen. Vi har spillet nogle fine kampe og det har avlet selvtillid nu, så vi går ind med brystet højt til de sidste seks kampe her i nedrykningsspillet, siger OB-spilleren Rasmus Festersen. 

Hans holdkammerat, Kenneth Emil Petersen, er enig i, at selvtilliden er tilbage på holdet. 

- Vi tager en kamp ad gangen, så må vi se, hvor langt det bærer. Der er en god selvtillid i truppen. Det er en stærk trup, og det er en god samling gutter, der er samlet her, siger midtbanespilleren Kenneth Emil Petersen. 

Se interview med Kenneth Emil Petersen nedenfor. 

 

Oversigt

    Oversigt