Sjip lige en brøk - og knæk matematikkoden

Børn bliver klogere af idræt og bevægelse. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet.

Kniber det med at knække ligninger eller plusse brøker, så kan talstafet og mere idræt være løsningen.

For at sjippe et regnestykke kan forbedre børns indlæring væsentligt. 

Det er hovedkonklusionen i forskning og en ph.d-afhandling fra SDU, som Mona Have Nielsen fra Institut for Idræt og Biomekanik står bag. Hun har testet elever fra Svendborg og Kolding kommuner.

quote - Det er en fuldstændig vild fremgang i den gruppe, som både har haft ekstra idræt og aktiv matematikundervisning i Svendborg.

Mona Have Nielsen, SDU

Undersøgelsen viste, at de elever, der fik aktiv matematikundervisning med for eksempel brøkstafet forbedrede deres matematikevner med 39 procent på det første skoleår i forhold til de børn, der fik almindelig matematikundervisning.

Og smed man fire ekstra idrætstimer oven i den aktive matematikundervisning, så blev matematikscoren forbedret med hele 68 procent.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en fuldstændig vild fremgang i den gruppe, som både har haft ekstra idræt og aktiv matematikundervisning i Svendborg. Uanset typen af bevægelse, så er det afgørende, at der er et helt klart formål med bevægelsen i klasseværelset. Derfor er det vigtigt, at der afsættes ressourcer og tid til, at lærerne får værktøjerne til at skabe en meningsfuld kobling mellem bevægelse og det faglige stof, lyder det fra Mona Have Nielsen. 

Mona Have Nielsens studie er en del af Svendborg-projektet, der siden 2008 har dokumenteret, at ekstra idræt på skemaet gør en tydelig forskel for eleverne sundhedsmæssigt.

Derfor vækker det nye studie om bedre indlæring også stor begejstring i kommunen

- Jeg er virkelig stolt over resultatet. Også fordi vi i forvejen har investeret i Idrætsskolerne, fortæller Mette Kristensen, der er Udvalgsformand for Børn og Unge i Svendborg. 

Siden 2008 har Svendborg Kommune nemlig kørt med Idrætsskoler, hvor man har fire ekstra idrætstimer om ugen. 

- Som politiker bliver jeg bekræftet i, at det er vejen frem, siger Mette Kristensen til TV 2/FYN.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt