Skaarup: - Det er ikke de indsatte, der styrer fængslerne!

Det er vanvittigt, at et vagtskifte mellem fængselsbetjente ved Nyborg Fængsel kræver politi, lyder det fra politikere fra Retsudvalget.

Torsdag er Folketingets Retsudvalg på tur rundt i flere fynske fængsler, hvor radikalisering, bandegrupperinger og betjentes sikkerhed er på dagsordenen. 

I Nyborg Fængsel har man nu øget sikkerheden væsentligt efter en betjent blev skudt i benet tilbage i juli. 

- Det er dybt alvorligt. Medarbejderne er utrygge ved den situation, der har været. Specielt indvandrerbanderne er meget aggressive over for medarbejderne. Det er ikke i orden. De passer jo egentlig bare deres arbejde og skal stå for styringen af fængslerne. Det er ikke de indsatte, der skal styre fængslerne, siger Peter Skaarup (Dansk Folkeparti), der er formand for Retsudvalget. 

quote Dét, at sidde i fængsel, skal være en straf - det skal ikke være en belønning, hvor man kan te sig, som det passer en

Peter Skaarup 

Blandt andet kræver et vagtskifte, at politiet er til stede ved fængslet. 

- Det er jo fuldkommen vanvittigt, at man tror, at man skal bestemme, hvad der foregår i fængslerne. Og der er der jo nogle indvandrerbander, som er meget aktive - også på Fyn, som har et andet forhold til, hvad der er lov og orden. Og der skal vi lære dem, at de bor altså i et retssamfund, og det er myndighederne, der bestemmer. Det er ikke banderne, siger Peter Skaarup til TV 2/FYN. 

Trine Bramsen fra Socialdemokratiet deltager også i besøgene på Nyborg Fængsel, Søbysøgård og arresten i Odense.

- Det er jo det, der er så absurd, at der foregår ting og sager inde i fængslerne, der ekskalerer de her konflikter, og hvor der er nogen, der er fuldstændig taber enhver forståelse for, hvordan man opfører sig i det danske samfund. 

Udvalget kunne ved selvsyn se de ekstra tiltag, som fængslet i Nyborg har gjort for at øge sikkerheden. Der er sat ekstra hegn op om fængslet, personaleparkeringen og besøgsparkeringen er hegnet ind og bliver forsynet med en ekstra port. Desuden er tæt beplantning fjernet for at gøre udsynet fra vagten bedre. 

- Jeg håber, det har forbedret sikkerheden, for det er jo det vi har bedt om politisk på Christiansborg over for justitsministeren. Men nu skal vi tale med medarbejderne - netop for at høre: Hvordan er sikkerheden nu?

- Er der brug for mere, så skal der være mere, for det er de ansatte, der skal stå for tingene i fængslerne og sørge for, at vi alle kan være trygge. Dét, at sidde i fængsel, skal være en straf - det skal ikke være en belønning, hvor man kan te sig, som det passer en, siger Peter Skaarup til TV 2/FYN. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt