Skibsdesignere blev årets fynske gazelle

140 fynske virksomheder kan i år kalde sig gazeller. Tirsdag kårede Dagbladet Børsen årets fynske gazellevinder. Vinderen blev Odense Maritime Technology

Hvert år fejrer og kårer Dagbladet Børsen Danmarks bedste virksomheder.

Og tirsdag eftermiddag på Flakhaven i Odense kom turen så til Fyn, hvor i alt 140 fynske virksomheder er blevet udråbt til gazeller. 

Her kårede Børsen nemlig årets fynske gazellevinder. Og den titel rendte Odense Maritime Technology med i år.

- Jeg er rigtigt glad for, at vi har fået den her pris. Vi har været på en rejse i seks år. Vi startede som en udspringer af Lindøværftet og havde nogle visioner om, hvad den viden kunne bruges til, som var oparbejdet gennem tiden på Lindø. Så vi er glade for at have sat den i anvendelse på en god måde, sagde administrerende direktør hos Odense Maitime Technology, Kåre Groes Christiansen efter kåringen.

Odense Maritime Technology designer og udvikler skibe til hele verden.

Historien om årets fynske vækstvirksomhed begynder på Lindøværftet. Virksomhedens stiftere sad nemlig oprindeligt i Lindøværftets designafdeling. Her var de med til at udvikle nogle af verdens største containerskibe.

Og det er den viden, der blev grundlaget for Odense Maritime Technology, da Lindøværftet lukkede.

Gazelle trods faldende omsætning

For at blive kåret som gazelle, skal man som virksomhed have stigende omsætning i fire år i træk og have fordoblet sin omsætning i samme fireårige periode.

Odense Maritime Technology er gazellevinder på Fyn med en vækst på 872 procent på fire år.

Men de tal gælder kun indtil regnskabsåret 2014/15.

Seneste regnskab, som blev offentliggjort for 14 dage siden - og dermed ikke har nået at indgå i Dagbladet Børsens gazelle-vurdering - viser, at omsætningen i Odense Maritime Technology nu er begyndt at falde igen.

Indtil regnskabsåret 2014/15 steg Odense Maritime Technologys omsætning og overskud støt. I 2010/11 omsatte virksomheden for 7,6 millioner kroner og havde et underskud på 2,3 millioner kroner efter skat. I 2014/15 omsatte virksomheden for 269 millioner kroner og havde et overskud på 19,2 millioner kroner efter skat.

Men i seneste regnskab 2015/16 faldt omsætningen til 222 millioner kroner og overskuddet til 11,5 millioner kroner.

Til Fyens Stiftstidende forklarede administrerende direktør Kåre Groes Christiansen, at tilbagegangen skyldes, at markedet for kommercielle skibe lige nu er ”elendig."

Andre fynske gazelle-vindere

I alt 140 fynske virksomheder kan i år kalde sig gazeller. Men kun få kan kalde sig vindere.

Odense Maritime Technology vandt hovedprisen. Men også andre virksomheder blev hædret tirsdag eftermiddag.

Virksomheden Flexybox i Svendborg vandt prisen som Fyns digitale gazelle. Og Scangrip, som også ligger i Svendborg, vandt prisen som årets fremstillingsgazelle.

Endelig kan Byens Bilpleje Odense ApS, en virksomhed, der på trods af navnet har sit hovedkvarter i Kolding, vandt prisen som Årets vindergazelle for hele Region Syddanmark. Virksomheden er vokset med 1.685 procent på fire år. 

 

Kåringen af årets fynske gazelle

 

Oversigt

    Oversigt