Skole sendte elever hjem efter trusler og muligt bandeopgør

Syddansk Erhvervsskole måtte onsdag eftermiddag sende alle eleverne hjem, da to muligvis bevæbnede unge mænd lavede uro på skolen. Politiet anholdt efterfølgende fem unge mænd.

Skoledagen sluttede i dag tidligt for flere hundrede elever på Syddansk Erhvervsskole i det østlige Odense.

Efter uroligheder måtte skolen sende alle eleverne hjem, da begivenhederne udviklede sig i en sådan grad, at de forstyrrede undervisningen for meget.

To unge mænd kom kort før middag ind på skolens område kørende på knallert, fortæller skolens kommunikationschef, Lars Havelund. 

- Som jeg har fået det fortalt, kommer de på et tidspunkt forbi en gruppe af skolens elever, som de åbenbart føler sig provokeret af. De to indtrængende udviser truende adfærd, så vi kontakter politiet, og de to unge mænd forsvinder, siger Lars Havelund.

Kort tid efter ankommer politiet til skolen - og et par minutter senere, mens politiet er i færd med at undersøge situationen, kommer fem unge mænd i en bil, som politiet vælger at undersøge.

I bilen finder betjentene flere knive, og politiet anholder alle dem, der var i bilen.

- Vi har anholdt fem unge mænd, og er nu i færd med at få afklaret, om de har banderelationer, siger vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen.

Muligvis bevæbnede

Ifølge Lars Havelund har flere af eleverne på skolen forskellig opfattelse af, hvad der skete. En mener endda at have set, at de to indtrængende på knallerten havde en pistol.

- Men det er ikke nødvendigvis sådan, det hænger sammen. En anden siger, at det bare var en finger formet som en pistol. Det gik stærkt, og man kan opfatte en truende situation på mange måder, siger Lars Havelund og uddyber:

- Det kan opfattes mere dramatisk, end det er.

Elever tilbudt hjælp

Skolens elever blev kort tid efter samlet i skolens kantine for at blive informeret om, hvad der var sket.

Den beslutning skabte så meget uro, at skolens ledelse besluttede at sende eleverne hjem.

- Det forstyrrede undervisningen og skabte så meget snak, forståeligt nok, at vi aflyste undervisningen resten af dagen, siger Lars Havelund og understreger, at eleverne altså ikke blev sendt hjem på grund af trusler eller sikkerhedsmæssige årsager.

- Det var kun, fordi det forstyrrede og på grund af tidspunktet på dagen. Var det sket klokken 10, var de ikke blevet sendt hjem. 

Kommunikationschefen fortæller, at nogle af eleverne var påvirkede af situationen.

- De elever, der var tæt på den truende adfærd, syntes det var voldsomt. De fik valget, om de ville blive på skolen eller tage hjem - hvis der altså var nogen at komme hjem til, siger Lars Havelund.

Eleverne er alle tilbudt psykologhjælp, hvis de har behov for det efter oplevelse onsdag eftermiddag.

Oversigt

    Oversigt