Robotbyen Odense: Overvældende interesse fra elever

I alt 800 elever fra folkeskolens 8. og 9. klasser kommer de næste tre dage helt tæt på robotter i Odense.

Mandag morgen kunne børn- og ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R), byde velkommen til 800 elever fra folkeskolens 8. og 9. klasser i Videnbyen i Odense.

Eleverne skal igennem tre dages innovationsrejse fyldt med vilde idéer, højt tempo og udfordringer med fokus rettet mod robotter, it og teknologi.

Future Innovators, som arrangementet hedder, er et nyt tiltag udviklet af Syddanske Forskerparker. Future Innovators byder på både workshops og udstillinger, hvor eleverne kan komme helt tæt på virksomheder, der arbejder med robotter, it og innovation.

- Her i Odense mener vi det, når vi siger, at børnene og de unge er en del af vækstdagsordenen. Om få år er det dem, der skal tage ansvar for vores by og finde i morgens løsninger på i dags udfordringer. Det lover godt for fremtiden, når op mod 800 elever siger ja tak til at komme her i Videnbyen for at bruge en dag på at arbejde med innovation, robotter og entreprenørskab, siger Susanne Crawley Larsen. 

Hun håber, at de tre dage i Videnbyen giver de unge folkeskoleelever modet til at være med til at opfinde morgendagens løsninger. 

En form for selvkørende infostander kører rundt blandt eleverne og beder om selfies.

Massevis af tilmeldinger

Fire gange så mange elever, som arrangørerne forventede, har tilmeldt sig innovationsrejsen i Videnbyen. 

Næsten 21 procent af eleverne i Region Syddanmark har haft entreprenørskab på skoleskemaet, og dermed indtager regionen førstepladsen sammenlignet med landets øvrige regioner. På Sjælland er det kun knap 13 procent af folkeskoleeleverne, der har haft entreprenørskabsundervisning.

Førstepladsen kommer ikke bag på vækstchef i Odense&Co, Bjarke Wolmar.

- Odense er førende i Danmark på fremtidens teknologi – særligt robotter og droner. Folkeskoleleverne i Odense får her adgang til og forståelse for den nyeste viden og teknologi, som gør dem parate til at forstå fremtidens arbejdsmarked og uddannelser, siger han.

Foruden odenseanske elever deltager også elever fra Sønderborg og Kolding. 

Oversigt

    Oversigt