Skoleelever smager på forskningen

Som en del af Forskningens Døgn skal 100 skoleklasser rundt omkring i landet i denne uge lære meget mere om, hvad de spiser. Blandt dem er 6. klasse på Korup Skole.

Hvordan laver man sit eget smør? Og hvordan ser de egentlig ud, de krydderurter, som vi spiser til daglig?

De spørgsmål bliver 6. klasse på Korup Skole meget klogere på tirsdag, hvor de skal bruge skoledagen på at dufte og smage sig igennem en lang række råvarer, når Smag for Livets smagskaravane kommer forbi skolen. 

Smagskaravanen kommer på besøg som en del af Forskningens Døgn, som i denne uge sætter forskning på dagsordenen i hele landet. 

Og Smag for Livets gastrofysiker, Morten Christensen, glæder sig til at lære Korup skoles elever om, hvordan man kan forske i mad:

- De skal lære om de smage og dufte, som de møder til hverdag. På den måde lærer de at tage ansvar for deres egen smag og forholde sig kritisk til, det de spiser, så de kan tage nogle valg om, hvad de vil spise, og hvad de ikke vil spise, fortæller han. 

Også på Korup Skole ser de frem til for første gang at være en del af smagskaravanen: 

- Jeg håber, at eleverne kommer til at lære en masse om, hvad det vil sige at være forsker, siger lærer Sanne Ørskov. 

En hel uge med forskning

Netop de mange forskellige former for forskning er det, som de har ønsket at sætte i centrum hos Forskningens Døgn. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag den landsdækkende videnskabsfestival, som hvert år bliver afholdt i uge 17. I år afholdes Forskningens Døgn for første gang henover en hel uge, og hos arrangørerne tror de, at det vil betyde endnu flere deltagere end de 65.000, som de plejer at nå: 

- Vi regner med, at der kommer klart flere i år, end der har været de andre år. Både flere lokale arrangører og flere deltagere, fortæller Metha Loumann fra Forskningens Døgn. 

Nogle af de helt nye deltagere er netop 6. klasse på Korup Skole. Tirsdag klokken 14.30 er Fyn Live med, når de smager på forskningen i klasselokalet. 

Oversigt

    Oversigt