Skolehaver: Elever dyrker grøntsager og vokser selv

110 elever fra skoler i Odense har i flere måneder dyrket deres egen lille køkkenhave med grøntsager. Fredag blev den med de grønneste fingre hædret.

Kartofler, gulerødder, løg og porrer. Man kan finde mange forskellige grøntsager i de 7-8 kvadratmeter skolehaver, som elever fra Odense selv dyrker. Skolehaverne er et projekt, hvor elever frivlligt passer hver deres have.  

Eleverne bruger cirka halvanden time om ugen fra maj til september på at så frø, luge ukrudt og høste grøntsagerne, når de er klar. Og ved en præmieoverrækkelse fredag eftermiddag blev de dygtigste elever kåret. 

quote Det er rart at være i, og børnene de gror samtidig med grøntsagerne

Thomas Høgedal, skolehaveleder 

Vinderen af æresprisen blev 11-årige Ida Trøjgaard fra Sanderumskolen, og hun fik prisen for et exceptionelt stykke arbejde.

- Siden jeg begyndte i skolehaver sidste år, der synes jeg selv, at jeg er begyndt at blive bedre og bedre til det med haver. Så derfor betyder det også noget for mig at have den flotteste have, fortæller en glad Ida Trøjgaard. 

Mere end en have

Thomas Høgedal er skolehaveleder og underviser eleverne i skolehaverne. For ham er skolehaverne ikke bare et projekt, hvor børnene skal lære at dyrke grøntsager. Det er mere end det. 

- Vi er i en oase, kan man sige - et fristed fra det pres der ellers er i livet. Skolepres, foreningspres og gang i en masse med IT. Jamen så er vi ude i naturen og vi har bare et samvær med hinanden. Det er rart at være i, og børnene de gror samtidig med grøntsagerne, forklarer Thomas Høgedal.  

Oversigt

    Oversigt