Skoleopgave blev virkelighed

Kim Bünger fik en god ide for længe siden. Nu kan ideen fejre 25 års jubilæum. Svendborg Kommunes Sejl- og Friluftscentret på Thurø så dagens lys i august 1988.

Siden har i tusindvis af skoleelever fra Svendborg Kommune haft deres første oplevelser på Svendborgsund i en sejlbåd, kajak, kano eller robåd.

- Alene i 2012 havde vi 2.400 elever på besøg i centret, hvor de var ude at lære, hvordan man opfører sig på vandet. Med Svendborgsund som en naturlig del af Svendborg er det indlysende, at skoleeleverne får undervisning i, hvordan de skal gebærde sig på, i og omkring vandet, fortæller Kim Bünger, der er daglig leder af centret.

Hovedopgave

Han har været med siden centrets fødsel, som han selv var en del af. Som den afsluttende hovedopgave på sin læreruddannelse skrev han om sejlads og folkeskolen.

Og selv om censor ikke var begejstret for opgaven, var der fremsynede folk i Svendborg Kommune der kunne se ideen og sagde ja til, at han kunne gå i gang med projektet, der onsdag den 21. august kan fejre 25 års fødselsdag.

I dag har alle kommunens elever i 5. klasse en dags undervisning på centret, ligesom idrætsskolerne, specialskolerne og helhedsskolen bruger centret.

- Mange kommuner har været interesseret i at lave noget tilsvarende. Men det er endnu ikke sket, siger Kim Bünger.

Lys fremtid

I dag råder centeret over 21 kajakker, seks kanoer, tre robåde, to følgebåde samt 150 redningsveste.

Hertil kommer en lang række udstyr der bruges på vandet, og fremtiden for centret ser ifølge Kim Bünger positiv ud.

- Med de nye planer om aktivitetstimer i folkeskolen, er vores center et oplagt sted at lægge de timer. Da vi samtidig er i gang med at udvide vores land-aktiviteter, er jeg ikke i tvivl om, at vi er gearet til de næste mange år, fastslår han.

Oversigt

    Oversigt