Skoler i Assens: Afgørelsen nærmer sig

I en tæt pakket byrådssal besluttede politikerne i Assens onsdag aften at sende forskellige forslag til fremtidens skolestruktur i offentlig høring.

OBS! - opdateret med fakta om de to modeller.

Alle tilhørerpladser var besat af forældre til skolebørn, da Assens Byråd onsdag aften vedtog at sende forslag til en ny skolestruktur i offentlig høring.

Især forældre fra Salbrovad, Skallebølle og Dreslette har gennem længere tid protesteret, fordi et af forslagene lukker deres lokale skoler.

Forældrene mener ikke, at det blot er et spørgsmål om, at skoler lukker, men at hele deres lokalsamfund vil sygne hen.

To modeller er i spil til en ny skolestruktur i Assens Kommune:
Model 1 bevarer alle de nuværende 14 skoler i kommunen, men vil beskære klassetrinene på de tre skoler i Salbrovad, Skallebølle og Dreslette, mens Model 2 lukker de tre skoler helt. Venstre, SF og Konservative hælder til Model 1, mens Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale, der udgør et flertal i byrådet, går ind for Model 2.

Fælles for de to modeller er, at de nuværende 14 skoleledelser og -bestyrelser skæres ned til fire partnerområder med én skoleleder, viceskoleleder og skolebestyrelse i hver, og at skolerne i Gummerup, Brylle, Verninge og Ebberup mister 7. - 9. klasse. Desuden vil begge forslag sløjfe den såkaldte landsbyordning, hvor en lille folkeskole eller afdeling af en folkeskole og et kommunalt dagtilbud eller fritidshjem har fælles ledelse.

Heller ikke dét er forældrene tilfredse med, fordi de mener, at det vil svække den lokale indflydelse.

Nu har de otte uger til at tilkendegive deres mening.

Oversigt

    Oversigt