Skoleskak: Adam fra Faaborg slog til

Konger, dronninger, bønder og springere var i spil i Ollerup i denne weekend. Over 180 børn og unge dystede i DM i skoleskak. For Adam Stanczyk Christensen fra Faaborg blev det et godt DM.

For 43. gang blev der i weekenden afviklet DM i skoleskak. Det foregik på Den Frie Lærerskole i Ollerup.

Adam Stanczyk Christensen fra Faaborg havde selv vurderet, at en sjetteplads var inden for rækkevidde. Men han fik en andenplads i gruppe E, og blev dermed den bedst placerede fynbo ved dette års DM i Skoleskak.

 

Piger kom på podiet

Ellers var en et DM, hvor pigerne markerede sig.

For første gang i 19 år stod stod en pige øverst på sejrsskamlen til DM i Skoleskak, og med hele to piger øverst på podiet, kan der være nye tider i vente for drengene.

Ellen Fredericia Nilssen fra København tog førstepladsen i gruppe B, og Nienke van den Brink fra København tog førstepladsen i gruppe D.

- Drengene har traditionelt domineret det royale skakspil, men i dag deltager lige så mange piger som drenge i for eksempel Skolernes Skakdag. At piger løb med to af de seks DM i år er tegn på, at der kan være nye tider på vej for de ellers så serjsvante drenge, siger formand for Dansk Skoleskak, Jakob Rathlev .

Læs mere her.

Konger, dronninger, bønder og springere er i spil i Ollerup i den her weekend.

 

DM i Skoleskak i Ollerup

 

Oversigt

    Oversigt