Skuespillerpar dømt for sexovergreb på drenge

To mænd på 31 og 21 år er blevet dømt for grove seksuelle overgreb på flere drenge ved Retten i Svendborg.

Tirsdag eftermiddag faldt dommen over kæresteparret, der begge har været tilknyttet teatermiljøet i Nyborg, hvor de har optrådt som amatørskuespillere i Fidus og ved Nyborg Voldspil.

Parret var tiltalt for overgreb på op til otte mindreårige drenge. Begge mænd havde inden dommen erkendt seksuelt misbrug af drenge helt ned i niårsalderen. 

Overgrebene mod de mindreårige drenge bestod blandt andet af oralsex, anale samlejer og blufærdighedskrænkelse.

Mændene - den 31-årige William Barrett og den 21-årige Rune Ejsing - fik henholdsvis fem år og seks måneder og to år og tre måneders fængsel. 

Anklager Peter Nygaard-Hansen fra Fyns Politi havde ellers krævet, at den 31-årige hovedmand skulle have omkring 10 års fængsel, mens den 21-årige medtiltalte skulle have seks år og seks måneder.

Drenge får i alt 210.000 kroner i erstatning
Den 31-årige blev dømt for overgreb på seks drenge af forskellige karakter - fra blufærdighedskrænkelse til analt samleje. Mens den 21-årige blev dømt for overgreb på en dreng. Mændene må heller ikke arbejde med børn i fem år. 

Desuden får de krænkede drenge erstatninger på mellem 5.000 og 75.000 kroner. I alt skal mændene betale 210.000 kroner til drengene.

Overgrebene fandt sted i perioden mellem 2009 og 2015.

Mændene modtog dommen.

 

Oversigt

    Oversigt