Små gå-buschauffører indtager snart Højby

Højby Skole indfører gå-busser, hvor elever fra og med 6. klasse følger deres yngre kammerater i skole efter en fast plan ligesom en almindelig bus

Ti elever fra 6., 7. og 8. klasse på Højby Skole skal uddannes til såkaldt gå-buschauffører og følge deres yngre kammerater til sikkert til skole. Gåbusserne kan sammenlignes med almindelige busser, der følger en fast køreplan. Forskellen er blot, at transporten sker til fods, og chaufførerne er elever fra de ældste klasser.

De ti elever skal på kursus tirsdag i næste uge.

Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag projektet med gå-busserne.

Tirsdag den 9. februar skal de 10 elever på et kursus, hvor de uddannes til Gåbus-chauffører. På kurset lærer de, hvordan de via en fastlagt rute med indlagte stoppesteder fører en gruppe af yngre elever sikkert frem til skole. Chaufførerne lærer også, hvordan de med en app registrerer, hver gang et barn stiger på "bussen", og når den er fremme ved skolen.

På den måde får forældrene automatisk besked, så de ved, at barnet er kommet godt afsted og er nået sikkert frem.

- Vi har rigtig mange forældre, der kører deres børn i skole, og det giver for meget trafik på vejene omkring skolen og kaos på de få parkeringspladser, der er til rådighed. Det store pres af biler kan give trafikfarlige situationer, og det er noget, som både vores skolebestyrelse og elevråd er gået aktivt ind i at finde løsninger på, lyder det fra souschef på Højby Skole, Morten Wettergren.

Oversigt

    Oversigt