Smag af fremgang: Fynsk øl er godt med

På Ærø oplevede Rise Bryggeri en fremgang på 13 procent i salget. 15 nye bryggerier har set dagens lys sidste år.

Der blev sidste år sendt 1298 nye danske øl på markedet, og 15 nye bryggerier så dagens lys, så der nu er 172 danske bryggerier.

Det er især alkoholsvage øl og økologiske øl, der vinder frem, og det glæder man sig over hos Rise Bryggeri på Ærø, der efter en række udfordrende år solgte 13 procent mere i 2015 end året før.

Bryggeriets økonomi er udfordret med en negativ egenkapital på 1,8 millioner kroner, men et overskud på 182.000 kroner før skat skærper optimismen hos bryggeriet, der har iværksat flere initiativer, der skal forbedre indtjeningen.

Man har fået godt gang i salget af Tang Øl, og man glæder sig over et øget salg hos Coop og i Fakta, hvor Gylden Pale Ale er blevet et hit.

Man har fået bedre leverandøraftaler, der er nu overskud i bryggeriets café, der er indført afgiftsfri lager, så afgifterne først skal indfries ved ølsalget, og der er indført bedre økonomistyringssystemer.

Det bedst indtjenende fynske bryggeri er dog uden sammenligning Ørbæk Bryggeri på Østfyn.

Bryggeriet fik sidste år et overskud før skat på 18 millioner kroner – en forbedring på 6 millioner kroner i forhold til 2014 og mere end en fordobling i forhold til 2013.

Oversigt

    Oversigt