Sne, men ikke storm

DMI varsler kun snestorm på Bornholm. Prognoserne for resten af Østdanmark ser mindre dramatiske ud.

Det er kun på Bornholm, hvor vejret altid lader til at være lidt vildere om vinteren og lidt solrigere om sommeren, at tirsdagen bliver en regulær snestormdag.

Resten af Danmark - især Sjælland, Lolland-Falster og Fyn - får også en hel del sne og fygning i løbet af dagen, men ifølge DMI bliver der ikke tale om en "snestorm".

- Vi har ikke længere varslet snestorm på øerne. Vi kalder det snefygning. Men på Bornholm kalder vi det snestorm, fortæller Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI, tidligt tirsdag morgen.

- Der er ikke den helt store forskel. Det er en gradueringsforskel, og folk kan måske også opleve det som en slags snestorm der, hvor vi kalder det snefygning, tilføjer han.

Ifølge de nyeste prognoser står bornholmerne til at få omkring ti centimeters sne i løbet af dagen. Resten af Østdanmark får et sted omkring fem centimeter, lyder det.

Meldingen fra klippeøen, som flere gange i nyere tid har været begravet i store snemængder og derfor har en vis erfaring med at håndtere det kolde vejr, er dog ikke alarmerende tidligt tirsdag morgen:

- Der er fremkommeligt alle steder lige nu. Men der er glat, fortæller vagtchefen ved Bornholms Politi ved 5.30-tiden.

- Det fyger, sner og blæser. Men indtil videre kan vi komme igennem, tilføjer han over telefonen fra hovedbyen Rønne.

Oversigt

    Oversigt