Snedkerlærlinge skal lånes ud

Snedkerlærlinge har svært ved at få praktikpladser, der kan opfylde snedkerdrømmen. Snedkerfaget er efterhånden blevet så specialiseret, at lærlingene må have flere praktikpladser for at opfylde kravene om en bred uddannelse. Det har nu fået Odense Tekniske Skole til at lave en helt ny og speciel ordning

-

Snedkerlærlinge har svært ved at få praktikpladser, der kan opfylde snedkerdrømmen. Efterhånden er snedkerfaget blevet så specialiseret, at lærlingene må have flere praktikpladser for at opfylde kravene om en bred uddannelse.

Det har nu fået Odense Tekniske Skole til at lave en ny ordning. Op mod 10 lærlinge bliver ansat på skolen, og så kan forskellige snedkervirksomheder låne snedkerne for at sikre, at lærlingene ikke kun står og laver vinduer i flere år.

- Der er afgjort interesse fra snedkerfaget omkring ordningen, fortæller Bjarne Jørgensen fra Odense Tekniske Skole og fortsætter:

- Da virksomhederne ikke selv kan uddanne dem alene i virksomheden, kan skolen nu hjælpe med en paraplyordning, så skolen står som en garant for en hel uddannelse.

Ordningen blev vedtaget i går.

Oversigt

    Oversigt