Socialpædagoger angriber rådmand

Odenses rådmand Steen Møller mangler ordentlighed, når han melder spareforslag ud uden politisk behandling. Det mener socialpædagogerne i Odense. Rådmanden kalder kritikken en misforståelse.

Det er socialpædagogerne Lillebælt, der omfatter regionalt, kommunalt og privat ansatte medlemmer på hele Fyn, der er ude med riven efter den konservative rådmand i Odense.

– Det er bestemt ikke i orden, at rådmanden valgte at offentliggøre, hvilke arbejdspladser der vil komme i farezonen, og dermed hvilke medarbejdere der skal frygte for at miste deres job, inden spareforslagene fra forvaltningen er behandlet politisk i Beskæftigelses- og Socialudvalget og i byrådet, skriver kredsformand for Socialpædagogerne Lillebælt, Hanne Ellegaard, i en pressemeddelelse.

I følge socialpædagogerne offentliggjorde Steen Møller fredag, midt under et forhandlingsmøde med de berørte faglige organisationer, de spareforslag, der var på bordet på social- og beskæftigelsesområdet. 

– Det mindste vi kan forlange i situationen – både af hensyn til de berørte medarbejdere, men også af hensyn til de borgere, besparelserne vil ramme – er ordentlighed. Vi har ikke brug for, at alle, uanset om de i sidste ende bliver ramt af spareforslagene eller ej, skal gå i frygt og uvished, indtil der er taget en politisk beslutning, tilføjer Hanne Ellegaard. 

En misforståelse
Rådmand Steen Møller er dog uforstående over for socialpædagogernes kritik, som han kalder en misforståelse.

- Det er ikke mig, men forvaltningen, der har offentliggjort sparekataloget, og det er helt normalt, at vi offentliggør materiale til en dagsorden før en politiske beslutning i et udvalg. Hvis vi ikke gør det, bliver vi beskyldt for at ville skjule noget og manglende åbenhed, siger Steen Møller. 

Fatale følger
Socialpædagogerne advarer også mod de planlagte besparelser og de konkrete forslag, der fremgår af sparekataloget.

– Uanset hvad der sker, står det allerede klart, at de planlagte sociale millionbesparelser i Odense Kommune vil få fatale følger for dem, det går ud over. Endnu en gang må børn, unge, ældre, socialt udsatte og mennesker med fysisk eller psykisk handicap stå for skud. På et område, der i forvejen er hårdt presset, oplever vi nu, hvordan regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag gør ondt værre i lokalsamfundet, siger Hanne Ellegaard.

Oversigt

    Oversigt