Søren Pind: Overfald på fængselsbetjent er modbydeligt

Problemer med vold og trusler mod fængselsbetjente er adresseret i respektpakken, forklarer justitsministeren.

- Det er modbydeligt og desværre et udtryk for en eskalering, og derfor vil myndighederne sætte alt ind for at analysere, om der er mere, vi kan gøre og for at finde frem til de skyldige.

Det siger justitsminister Søren Pind (V) om overfaldet mod den fængselsbetjent, der blev skudt tre gange i benet foran Nyborg Fængsel tirsdag aften.

Episoden er den seneste i en række af voldelige overfald og trusler på livet mod fængselsbetjente.

I årets første seks måneder har der været 274 episoder, hvor en indsat har truet eller begået vold mod en medarbejder. Det er en stigning på 34 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Søren Pind understreger, at problemet allerede er adresseret i den respektpakke, som de blå partier blev enige om før sommerferien.

- Vi blev enige om en lang række tiltag - herunder øgede straffe for den form for overfald med op til mange års fængsel - også hvis det sker, når de ansatte har fri.

Spørgsmål:

- Mange af overfaldene bliver udført af hårdkogte kriminelle, der tilsyneladende ikke har meget respekt for loven. Tror du øgede straffe er nok?

- Jo længere vi kan holde dem væk fra gaden, jo mindre kriminalitet kan de begå, og det, vi så skal håndtere, er udfordringen i fængslerne, og det er vi i gang med, siger Søren Pind.

Myndigheder og Fængselsforbundet mødes i disse dage for at tage stilling til, hvordan man håndterer problemet inde bag murene.

Og her vil man blandt andet vurdere erfaringer med tidligere initiativer.

- Vi har gennem længere tid haft tiltag, hvor vi har sektioneret fanger for at holde dem væk fra hinanden og sørge for at holde medlemmer af rocker- bandemiljøet for sig selv.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det ikke de kriminelle, der skal beslutte, hvordan forholdene skal være i fængslerne. Det skal være myndighederne, siger Søren Pind.

Oversigt

    Oversigt