I det fynske folks tjeneste

Som ringe i vandet

Lukningen af Tulip og Danish Crown i Faaborg rammer også underleverandører og koster flere end de to virksomheders ansatte jobbet.

Når lukningen af Tulip og Danish Crown er gennemført har det kostet 472 ansatte i de to virksomheder jobbet.

Men virkningen af lukningen breder sig som ringe i vandet ud i mindre virksomheder, der udfører arbejde for Tulip og Danish Crown.

Et eksempel er VVS-firmaet Chr. Fentz & Søn i Faaborg, som udfører det meste af blikkenslagerarbejdet til de to virksomheder.

Henrik Svensson fra Chr. Fentz & Søn siger, at det i værste fald kan koste to fuldtids stillinger.

Millinge Maskinstation skyller kloakker og laver andet rengøringsarbejde på Danish Crown og Tulip, og det udgør fem procent af firmaets omsætning.

Her siger Uffe Hansen, at det ikke vælter firmaet at miste fem procent af omsætningen, men alligevel gør det lidt ondt.

Arbejdet udføres nemlig om natten og er derfor godt betalt. Desuden bliver det svært at finde andet at bruge de særlige maskiner til.

Andre eksempler er Brobyværk Murerforretning, som frygter, at lukningen i Faaborg kommer til at koste halvanden mand jobbet.

Maskinfabrikken Argos frygter at miste en mands årsværk.

Hjælp til at afbøde skaderne

Formanden for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Mette Haugaard Frederiksen, Soc.dem., erkender, at kommunen ikke umiddelbart kan gå ud og skabe job til dem, der mister det nuværende.

- Men vi kan hjælpe virksomhederne med at få et overblik over konsekvenderne i kølvandet på lukningen af Tulip og Danish Crown i Faaborg, siger hun.

Hun tilføjer, at kommunen også vil samarbejde med virksomhederne om at finde ud af, hvilke muligheder der er for at erstatte det arbejde, de mister.

Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn holder møde om situationen mandag.