I det fynske folks tjeneste

Sommerhusejere kan komme i klemme ved næste stormflod

25 sommerhusejere ved Odense Fjord kan komme i klemme, fordi Kystdirektoratet ikke har kategoriseret stormfloden i december korrekt.

25 sommerhusejere ved Odense Fjord kan komme i klemme, fordi Kystdirektoratet ikke har kategoriseret stormfloden i december korrekt.

Vandet nåede ifølge husejerne over 180 centimeter, og det gør det til en såkaldt 100-års hændelse.

Men Kystdirektoratet mener, at vandet kun nåede en højde svarende til en 50-års hændelse.

Det kan have betydning for husejernes selvrisiko, da den er reguleret efter hvor hyppig en så høj stormflod rammer kysten og hvor ofte den enkelte husejer så er blevet ramt.

I første omgang betyder det dog ikke noget for sommerhusejerne, da den nye lov om stormflod og stormfald er kommet i 2012, og sidst der var en lignende stormflod er tilbage i 2006.

Men det kan få betydning næste gang sommerhusene rammes af en stormflod.

- I Stormrådet baserer man sig på de vandstandsmålinger, der er ude omkring, og det er jo ikke sådan at der er en vandstandsmåler på hver en kyst, så der laver man nogle vurderinger om hvor høj vandstanden har været mellem vandstandsmålingerne. Og det er på baggrund af den, hvis en grundejer mener den ikke er rigtig, så kan han klage til Stormrådet, siger Per Sørensen, kystteknisk chef hos Kystdirektoratet.