Spelmann om OB-skifte: Det er spændende men mærkeligt

Det er tid til at prøve noget nyt, vurderer Martin Spelmann, der efter flere år i Horsens skifter til OB.

Efter fem år i AC Horsens rykker Martin Spelmann til OB, hvor der venter den 26-årige midtbanespiller en helt ny verden.

- Det bliver selvfølgelig både spændende, men også lidt mærkeligt, når man har været det samme sted i fem år.

- Jeg glæder mig helt vildt. Jeg synes, at OB er en rigtig fed klub. Men det bliver da mærkeligt lige pludselig at skulle tørne ud for en anden klub, siger OB's nye midtbanespiller.

Martin Spelmann havde, inden det i juni stod klart, at AC Horsens rykker ned til 1. division, meldt ud, at han søgte nye græsgange til næste sæson.

Han erkender dog, at et klubskifte slet ikke havde været aktuelt, hvis det ikke havde sikret ham en plads på et superligahold.

- Det skulle selvfølgelig være en superligaklub. Ellers havde der ikke været nogen idé i at skifte.

- Jeg har det godt her, hvor jeg er nu, og har det godt med drengene. Men selv, hvis vi ikke var røget ned, så var det tid til at prøve noget nyt, understreger Spelmann.

OB's nye sportsdirektør, Jesper Hansen, der selv netop er skiftet fra Horsens til Odense, forventer, at Martin Spelmann bliver et frisk pust til OB, der endte som nummer 10 i sidste sæson.

Men sportsdirektøren forventer også, at klubskiftet omvendt kan skyde ny energi i Spelmann, der trænger til lidt luftforandring.

- Ja, det er jeg enig i. Det er tid til noget nyt. Jeg har ramt toppen af mit niveau i Horsens, og der får jeg svært ved at komme op igen.

- Jeg skal ud og prøve kræfter med nogle nye ting. Det har jeg behov for. Og fem år er lang tid at være det samme sted, siger Martin Spelmann, der har lovet sig selv til fynboerne de næste tre år.

Derefter ved han ikke, hvad der skal ske. Men han holder forsat fast i drømmen om at spille i udlandet:

- Lige nu er jeg OB-spiller, og jeg kan ikke spå om, hvad fremtiden bringer. Men udlandsdrømmene og landsholdsdrømmen er der stadig.

- Der er bare kommet noget på vejen, der gjorde, at jeg måtte tage et lille sidehop og vælge en anden klub og så håbe på, at jeg en dag når min drøm, siger Martin Spelmann, der rykkede fra Brøndby IF til AC Horsens i 2008 for at få mere spilletid.

Oversigt

    Oversigt