Spis asparges og vind Præmier

Odense Bæredygtighedsråd opfordrer i en ny konkurrence alle til at spise klimavenlig mad med asparges fra 29. april til 5. maj.

For at være med skal deltagerne fotografere deres klimavenlige mad med asparges og bagefter dele deres erfaringer på facebook.

Der er inspiration at hente i et nyt opskriftshæfte "Klimavenlige asparges - spis grøntsager i sæson", hvor 10 vidt forskellige odenseanske aktører har bidraget med spændende opskrifter med asparges.

Spis, fotografer og del erfaringer

Konkurrencens deltagere skal spise klimavenlig mad med asparges, fotografere maden og dele erfaringerne med andre på facebook.

Borgmester Anker Boye (S), formand for Odense Bæredygtighedsråd, siger:

- Det kan være mad, man spiser i kantinen på job eller mad man spiser hjemme. Hvis man selv vil prøve kræfter med asparges, er der inspiration at hente i det nye opskriftshæfte. Men deltagerne må selvfølgelig meget gerne bruge deres egne opskrifter med asparges.

Derudover skal deltagerne komme med deres bud på, hvad der gør retten klimavenlig.

- Når retten indeholder asparges og andre grøntsager i sæson, er den allerede godt på vej til at blive klimavenlig. Ellers handler det om generelt at spise mindre kød og at vælge lyst kød fremfor rødt kød, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder i Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat.

Asparges sviner mindre end kød

Spiser man flere grøntsager - nu er asparges i sæson - gør man klimaet en tjeneste.

Klimaaftrykket for asparges cirka 100 gange mindre end for oksekød. Så det gør reelt en forskel, hvis du skifter noget af kødet ud med grøntsager som for eksempel asparges.

Beregninger viser, at hvis alle danskere spiser klimavenligt, vil det spare CO2 i mængder, som er af samme størrelsesorden som CO2 udledningen fra privatbilismen i Danmark!

Oversigt

    Oversigt