Spis en teaterforestilling

Karen Blixens klassiker, Babettes Gæstebud, rekonstrueres nu i Middelfart. Og det bliver ikke kun en teaterforestilling men også fransk gastronomi til gæsterne på Hindsgavl Slot.

Et stort omdrejningspunkt i fortællingen om Babettes Gæstebud er Babettes udsøgte middag, som bliver nøje beskrevet, men ifølge arrangørerne er oplevelsen ikke total, før man har smagt retterne. Og det er det, man kan komme til på Hindsgavl Slot i forbindelse med opførelsen af forestillingen.

Babette var en berømt gourmetkok i Frankrig, men efter sin flugt fra Pariskommunen i 1871 ender hun som kokkepige i en bygd ved den norske kyst, hvor hendes evner ikke bliver udfoldet. Det ændrer sig dog efter hun vinder i lotteriet, og med pengene byder hun lokalbefolkningen på et udsøgt fransk kulinarisk måltid.

Dette måltid rekonstrueres på Hindsgavl Slot, hvor der bydes på fransk gastronomi akkompagneret af franske vine. Slottets køkkenchef vil aktivt deltage under middagen.

Nydelsen for ganen følges op af nydelse for øje og øre. Her opfører Anders Ahnfelt-Rønne fortællingen som et teaterstykke i en soloforestilling i sin egen dramatisering af Babettes og den svenske general Löwenhielms skæbner.

Arrangementet er et samarbejde mellem Fredericia Teater og Hindsgavl Slot. Middagen og forestillingen finder sted i Hindsgavl Slots store lade.

Billetter kan købes gennem Fredericia Teater

Oversigt

    Oversigt