I det fynske folks tjeneste

Spritbilisterne er løs på Fyn

Flere spiritusbilister har de seneste dage gjort vejene på Fyn særdeles usikre. Siden fredag er to personer blevet påkørt af spritbilister, mens påvirkede bilister har været skyld i fire påkørsler.

Politiet har i alt snuppet 12 bilister med alkohol i blodet. Derudover kommer dem, der bliver knaldet i politiets spritrazziaer.

Mandag aften var en fuld bilist skyld i to ulykker. Først ramte bilisten en svingende bil på Kertemindevej og kørte videre som om ingenting var hændt.

Den påkørte bilist forfulgte dog efter bilen, og ved Vollsmose Allé gik det galt igen. Bilisten bragede op i en bil, hvorefter han bakkede og forsøgte at stikke af ved at dreje til venstre i høj fart. Hans bil skred ud og han kørte op på fortorvet og græsset, hvor bilen drejene 360 grader rundt. Han fik dog rettet bilen op igen, og han fortsatte endnu en gang som om intet var hændt.

Manden blev senere mandag aften anholdt på sin bopæl.

På Annaholmsvej i Odense påkørte en anden bilist mandag eftermiddag en personbil. Han blev efterfølgende testet påvirket af spiritus. Helt så galt gik det ikke for en bilist på Stadionvej, der blev standset med en promille over det tilladte.

Senere mandag aften blev en mand stoppet, og en narkometertest viste, at han kørte bil mens han var påvirket af hash.

Episoderne mandag kommer efter en weekend, hvor politiet ligeledes har haft flere trafikuheld, hvor spiritusbilister har været indblandet.

Søndag kørte en spritbilist ud af Fåborgvej ved Sallinge. Han mistede herredømmet og hans bil røg i grøften og væltede rundt. Søndag aften tørnede to biler sammen på Søndersøvej i Søndersø. En bilist overskred vognbanelinjen og ramte en modkørende bilist, der kom kørende i sydvestlig retning. Bilisten blev efterfølgende testet spirituspåvirket.

Derudover har politiet snuppet fem andre bilister i løbet af weekenden for spirituskørsel. I Broby glemte en spirituspåvirket bilist at overholde sin ubetingede vigepligt på Ølstedgårdsvej. Bilisten ramte dog ingen, men han blev testet for fuld til at køre bil, da politiet stoppede ham.

Også i Faaborg, Middelfart, Otterup og Svendborg blev bilister snuppet med for for meget alkohol i blodet.

Alle i episoderne stammer fra politiet døgnrapport, og udover disse episoder har Færdselspolitiet også noteret mange spirituspåvirket bilister i deres spritkampagne.

- Vi kører jo spritkampagne i øjeblikket, og vi ved at der er nogle bilister, der er ligeglade med kampagner og den risiko de løber for sig selv og andre, siger leder af færdselspolitiet på Fyn, Jørgen Andersen.