Stafet For Livet: 22 timers trav mod kræft

Lørdag gik starten på Stafet For Livet, der blev afholdt på Nordfyn.

Det er med at finde de gode løbe- eller gåsko frem, når man skal deltage i Stafet For Livet, der sætter fokus på kræft.

- Det her skal give en oplevelse af, at vi står sammen. Vi står sammen i kampen mod kræft. Der er ikke nogen, der skal have lov til at stå alene, fortæller Bente Domino, der er arrangør af den Nordfynske udgave af stafetten.

Blandt deltagerne er en særlig gruppe udnævnt til æresgæster. De har fået titlen "figther", da de alle har haft kræft. En af dem er Kristina Lindegaard Svendsen, der fik at vide, at hun havde leukæmi.

- Den besked er lidt surealistisk. Alle følelser er i spil. Den dag glemmer man ikke, fortæller hun.

For Kristina Lindegaard Svendsen er Stafet For Livet mere end et løb til at skaffe midler til kampen mod kræft.

- Det er en måde at være sammen med venner, familie og kollegaer. Man har det sjovt og man mindes dem, som man kender, der har tabt kampen til kræft. Samtidig så hylder man også livet og det at kunne tilbringe tid sammen.

Løbet er en 22 timers stafet, hvor deltagerne kan løbe eller gå for at samle penge ind til blandt andet kræftforskning. Sidste år deltog omkring 60.000 danskere i Stafet For Livet til de i alt 48 stafetter i Danmark.

Stafet For Livet har fungeret siden 2007. Indtil i dag er der samlet over 46 millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Pengene bliver givet gennem sponsorater, auktioner og prisen på at deltage i løbet. Pengene går til forskning, patientstøtte, rådgivning og oplysning.

Oversigt

    Oversigt