Middelfart G&BK er i chok

Fodboldens Disciplinærinstans har idømt 2. divisionsklubben Middelfart G&BK en bøde på 200.000 kroner og fratrækning af i alt 24 point for brud på amatørbestemmelserne, meddeler DBU.

Da TV2/ Fyn ringer til klubben, er det sportschef Lars Mejnert, der tager telefonen:

- Vi er i chok, siger han. 

2. divisionsklubben Middelfart G&BK har ifølge Fodboldens Disciplinærinstans overtrådt DBU's amatørbestemmelser i perioden 2011 til foråret 2015.

Derfor fratrækkes klubben 12 point i den indeværende og 12 point i den kommende sæson og idømmes en bøde på 200.000 kroner.

Det meddeler DBU lørdag.

Ifølge unionens hjemmeside finder Fodboldens Disciplinærinstans det dokumenteret, at spillere, der var registreret som "scouts", reelt modtog betalingen for at spille fodbold i klubben for et beløb i størrelsesorden 2.113.743 kroner fra 2012 til 2015.

- Det er instansens opfattelse, at Middelfart G & BK ved at undlade at tegne kontrakter med spillerne har opnået en uberettiget fordel i forhold til de øvrige hold i divisionen, der har tilbudt deres spillere reglementerede ansættelsesvilkår, eller som overholder amatørbestemmelserne, skriver DBU.

Instansen mener, at der er tale om en længerevarende og systematisk overtrædelse af reglerne.

Overrasket over hård dom

Vi er særdeles overrasket. Ikke over dommen men over at DBU giver os minus point fra efterårets start.

- Vi tager det til efterretning. Vi er særdeles overrasket. Ikke over dommen men over at DBU giver os minus point fra efterårets start. Det er fair nok med bøde. Vi har gjort noget forkert. Det har været mangelfuldt. Derfor har vi også lavet forlig med mange spillere. Men hvis vi sammenligner os med Brønshøj, så fik de minus 6 point og en bøde på 200.000, siger Middelfarts direktør, Direktør Lars Peter Hermansen til TV 2/FYN.

Disciplinærinstansen påpeger, at beløbet, der er blevet udbetalt til Middelfarts spillere, er større end de tilsvarende beløb i forbindelse med afgørelsen mod Brønshøj fra 2013.

- Netop fordi Brønshøj sagen er kendt, var det så ikke ekstra dumt det I har gjort?

- Vi erkender at skiftet fra amatør til prof-bold har været svær. 

Kendelsen kan ankes til Fodboldens Appelinstans indtil 14 dage efter modtagelsen.

Middelfart spiller i foråret i 2. divisions oprykningsspil og kan derfor ikke rykke ned i Danmarksserien. Til gengæld får holdet efter pointstraffen meget svært ved at rykke op i 1. division.

- Har I lagt penge til side til den her bøde?

Vi har evnen og viljen til at finde pengene

- Vi har evnen og viljen til at finde pengene. Men vi overvejer om vi skal anke. Der skal vi lige have talt med advokaten. Vi har ikke opgivet oprykning. Vi har et godt fundament og gode spillere. Vi ligger os ikke ned. Vi spiller for at vinde hver eneste kamp. 

Oversigt

    Oversigt